Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αλλάζει το όνομα του κεντρικού χορηγού της EuroLeague ο Ερντογάν

Αλλάζει το όνομα του κεντρικού χορηγού της EuroLeague ο Ερντογάν

Η αεροπορική εταιρία "Turkish Airlines" (σ.σ. κεντρικός χορηγός της EuroLeague) θα φέρει στο εξής στο εξωτερικό την τουρκική ονομασία της, "Türk Havayollari", όπως είναι η κατά λέξη μετάφραση. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Η εθνική εταιρία θα πραγματοποιεί στο εξής τις διεθνείς πτήσεις της υπό την επωνυμία Türk Havayollari και όχι πλέον ως Turkish Airlines", δήλωσε ο αρχηγός του κράτους, ο οποίος έχει ήδη προχωρήσει στην αλλαγή του ονόματος της χώρας του στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Ερντογάν, που μιλούσε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, του ισλαμοσυντηρητικού AKP, ζήτησε επίσημα στις αρχές Ιουνίου από τον ΟΗΕ η Τουρκία να αναφέρεται στο εξής υπό το τουρκικό όνομά της "Türkiye", το οποίο θέλει να καταστήσει ως ένα μοναδικό "εμπορικό σήμα" σε όλες τις γλώσσες για τις εξαγωγές.

Η ονομασία "Türkiye" επιτρέπει στη χώρα να απαλλαγεί από την αγγλική ονομασία της "Turkey" (σ.σ. γαλοπούλα) που προκαλεί χαμόγελα.

Η "Turkish Airlines", που εξυπηρετεί ήδη περισσότερους από 200 προορισμούς στον κόσμο σε όλες τις ηπείρους με σημείο αναχώρησης την Κωνσταντινούπολη, ανήκει κατά 49% στο τουρκικό κράτος.

Η εταιρία μετέφερε περισσότερους από 74 εκατ. επιβάτες το 2019 και 44,8 εκατ. το 2021, λόγω της πανδημίας. Εκλέγεται, μάλιστα, τακτικά ως η καλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία από το 2011, σύμφωνα με διάφορους ιστοτόπους.