Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ολυμπιακός

Μόνο έτσι μπορεί να βγει δεύτερος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα τρίτος, αλλά διατηρεί ακόμα κάποιες ελάχιστες -και μάλλον μη ρεαλιστικές- ελπίδες να σκαρφαλώσει μία θέση στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας. 

Για την ακρίβεια υπάρχει ένα και μόνο σενάριο το οποίο αν επιβεβαιωθεί στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές, τότε οι ερυθρόλευκοι θα τερματίσουν δεύτεροι. Τι χρειάζονται ουσιαστικά; 

Να νικήσουν την Εφές στην Τουρκία, να νικήσουν την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα και να καλύψουν τη διαφορά της ήττας τους στο ΣΕΦ (71-81), η ομάδα του Ιτούδη να χάσει και το άλλο παιχνίδι που έχει να δώσει με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και παράλληλα η Ρεάλ να κάνει τουλάχιστον μία νίκη απέναντι σε Φενέρ (εντός), Εφές (εντός). 

Αν, λοιπόν, συμβούν όλα αυτά, τότε η βασίλισσα θα είναι πρώτη και στην ισοβαθμία ανάμεσα σε Ολυμπιακό-ΤΣΣΚΑ (στο 21-9), θα υπερτερεί η ελληνική ομάδα (λόγω του ότι θα έχει καλύψει τη διαφορά). 

Καταλαβαίνετε πως το «εγχείρημα» δεν είναι ιδιαίτερα εφικτό και ουσιαστικά μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο η ομάδα του Σφαιρόπουλου να ανέβει πάνω από την τρίτη θέση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. 

Η κατάταξη στις τρεις πρώτες θέσεις (28 αγώνες) 

1. Ρεάλ Μαδρίτης 21-7 

2. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 21-7 

3. Ολυμπιακός 19-9