Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ηρακλή

Μασούντ και Ανσαριφάρντ... καθάρισαν τον Ηρακλή

Επιστροφή στις νίκες και μάλιστα με εμφατικό τρόπο για τον Πανιώνιο, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να περνά από το «Καυταντζόγλειο», επικρατώντας του Ηρακλή με 2-1. 

Οι «κυανέρυθροι» χρωστάνε αυτό το τρίποντο στην… Ιρανική παροικία τους, καθώς Μασούτ και Ανσαριφάρντ σημείωσαν τα τέρματα της ομάδας τους, με τον Πανιώνιο να φεύγει με το «διπλό» από την έδρα του «Γηραιού» για δεύτερη σερί χρονιά.

Το πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης έδινε την εικόνα πως ο Πανιώνιος έπαιζε… εντός έδρας. Μάλιστα, οι «κυανέρυθροι» έπρεπε να βρίσκονται μπροστά στο σκορ από το 7ο λεπτό, όταν και ο Φούντας τροφοδότησε τον Μασούντ, με τον Χουάντερσον ουσιαστικά εξουδετερωμένο, με τον Ιρανό, όμως, να… καταφέρνει να αστοχεί, χάνοντας το… άχαστο! 

Στο 26’ το πλασέ του Φούντα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Χουάντερσον, για να φτάσουμε στο 34’, όταν και η υπεροχή των φιλοξενούμενων καρποφόρησε. Δράστης ο Μασούντ, με τον Ιρανό να παίρνει… εκδίκηση για την απίστευτη χαμένη ευκαιρία του 7’ και με κεραυνό από μακρινή απόσταση, να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα, για το 0-1 και στην συνέχεια να… βάζει τα κλάματα!

Στο β’ μέρος ο Ηρακλής αποφάσισε να… μπει στο παιχνίδι και με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, έχασε σπουδαία ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ία, όταν και μετά από συνεργασία των Σαραμαντά, Λάμπρου και Περόνε, η μπάλα έφτασε στον Πασά, με τον τελευταίο να κάνει το σουτ, την μπάλα, όμως, να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Γιαννιώτη. Και εκεί που ο «Γηραιός» έψαχνε όλο και εντονότερα, το τέρμα της ισοφάρισης, ήρθε το δεύτερο… Ιρανικό κτύπημα της βραδιάς, αυτή φορά με τον Ανσαριφάρντ, με τον άσο του Πανιωνίου να κάνε την ατομική προσπάθεια, πλασάροντας ιδανικά τον Χουάντερσον για το 0-2. 

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 85’ μείωσαν σε 1-2 με κεφαλιά του Λεοζίνιο, μετά από σέντρα από τα αριστερά του Λάμπρου, ένα τέρμα, όμως, το οποίο ήρθε αρκετά αργά, με τον Πανιώνιο να κρατά το υπέρ του αποτέλεσμα και μαζί το τρίποντο της νίκης, καθώς ο Γιαννιώτης είπε «όχι» στον Πασά, στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες τελείωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες, καθώς στις καθυστερήσεις αποβλήθηκαν, από πλευράς Πανιωνίου ο Μπεν, με απευθείας κόκκινη κάρτα και από πλευράς Ηρακλή ο Λουκίνας, με δεύτερη κίτρινη.

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Κούρος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος (46’ Καραγκούνης), Μοντέιρο (46’ Λάμπρου), Ρούσσος, Ιντζόγλου (75’ Λουκίνας), Λεοζίνιο, Πασάς, Περόνε.

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Οικονόμου, Ρισβάνης, Κόρμπος, Γκιοατά, Σιώπης, Αντωνιάδης, Μασούντ, Μασούρας (70’ Μπεν), Φούντας (88 Ολαϊτάν), Ανσαριφάρντ (81’ Νγκονγκ).