Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΒΙΝΤΕΟ: «Γιόνσον, Πλάνιτς και Βιτάο στη λίστα της ΑΕΚ»!

ΒΙΝΤΕΟ: «Γιόνσον, Πλάνιτς και Βιτάο στη λίστα της ΑΕΚ»!

Τρία νέα ονόματα έρχονται στο προσκήνιο για την ΑΕΚ.

Εκτός από την περίπτωση του Πινέδα που απασχολεί εδώ και καιρό τους κιτρινόμαυρους, εξετάζεται για την ενίσχυση του κέντρου και ο Γενς Γιόνσον που έμεινε ελεύθερος από την Κάντιθ. Την περασμένη σεζόν ο 29χρονος διεθνής Δανός αμυντικός μέσος μέτρησε 22 συμμετοχές στη La Liga και 2 στο ισπανικό Κύπελλο, ενώ μένει ελεύθερος.

Για το κέντρο της άμυνας υπάρχουν δύο περιπτώσεις που βρίσκονται ψηλά στη σχετική λίστα. Ο πρώτος, σύμφωνα με μερίδα του αθλητικού Τύπου, είναι ο Μπόγκνταν Πλάνιτς, για τον οποίο είχε δείξει ενδιαφέρον η ΑΕΚ και στο παρελθόν, πριν επιλέξει τον Όγκνιεν Βράνιες. Ο 30χρονος Σέρβος στόπερ παίζει στη Μακάμπι Χάιφα κι έχει συμβόλαιο για έναν χρόνο ακόμα, ενώ προέρχεται από γεμάτη σεζόν με 47 συμμετοχές και 1 ασίστ.

Η δεύτερη περίπτωση είναι δεδομένα του Βιτάο της Σαχτάρ Ντόνετσκ. Ο 22χρονος Βραζιλιάνος αγωνίστηκε στην Ιντερνασιονάλ τους τελευταίους μήνες, σε μία κατάσταση τύπου Κριχόβιακ. Ωστόσο, ανήκει στον ουκρανικό σύλλογο που τον αγόρασε το 2019 αντί 4 εκατ. ευρώ από την Παλμέιρας. Τη σεζόν που πέρασε μέτρησε 27 συμμετοχές και 1 γκολ, ενώ πριν λίγους μήνες προσπάθησε να τον αποκτήσει ο ΠΑΟΚ. Ο παίκτης της Σαχτάρ μπορεί να αναστείλει το συμβόλαιό του με την ουκρανική ομάδα, λόγω της κατάστασης με τη Ρωσία και να παίξει για έναν χρόνο σε έναν άλλο σύλλογο, μετά τη σχετική απόφαση της FIFA.