Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γιαννίκης

Γιαννίκης: «Ήμασταν παθητικοί και δώσαμε το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό»

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Αργύρης Γιαννίκης, στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό υποστήριξε ότι οι αναγκαστικές αλλαγές και η παθητικότητα που έδειξαν οι παίκτες του στο δεύτερο ημίχρονο έδωσαν το δικαιώμα στο “τριφύλλι” να ανατρέψει το σκορ.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου: 

«Μεγάλη απογοήτευση για εμάς. Γνωρίζαμε πως παίζουμε απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο, είμαι απογοητευμένος που αποκλειστήκαμε. Δείξαμε σε μικρό χρονικό διάστημα σήμερα το παιχνίδι μας. Ήμασταν παθητικοί και δώσαμε το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να μας απειλήσει. Σίγουρα στοίχισαν και οι δύο αναγκαστικές αλλαγές που κάναμε. Καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό στο κύπελλο εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας στο πρωτάθλημα».

Για το τι έφταιξε: «Καμία ομάδα που χάνει στο παιχνίδι της τον άξονά της δεν το περνάει εύκολα. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είχε την ποιότητα και το γνωρίζαμε αυτό, αλλά μέχρι το γκολ είχε μία φάση και στη συνέχεια με τις αλλαγές δέθηκαν τα χέρια μας. Με έναν αντίπαλο πιο δύσκολο η ομάδα έπρεπε να είναι πιο κινητική και δημιουργική κι αυτό πληρώσαμε».

Για τις αλλαγές πλάνων μετά τους δύο τραυματισμούς: «Αλλάξαμε σύστημα, αλλά όταν κάνεις τόσο νωρίς τις αλλαγές, τα χέρια σου είναι πιο δεμένα. Πιστεύω κάθε παίκτη, αλλά ο Κάστρο και ο Σιόντης για εμάς είναι σημαντικοί παίκτες. Αλλάζουμε νοοτροπία φέτος, το παίρνουμε και σαν μάθημα. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε και τόλμη επιθετικά και αμυντικά, κάτι που σήμερα το δείξαμε σε μικρό διάστημα».

Για το αν επηρεαστεί η ομάδα του στο πρωτάθλημα από αυτή την ήττα: «Δεν δείξαμε πως θα έχουμε θέμα. Πρώτη ήττα μετά από έξι μήνες, απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο. Το παίρνουμε σαν το επόμενο βήμα της εξέλιξής μας και θα κοιτάξουμε στην Λιβαδειά να είμαστε αυτοί που πρέπει».

Για την κατάσταση των Σιόντη, Κάστρο: «Έχουν θλάση, δεν ξέρουμε σε ποιο βαθμό, θα έχουμε θέμα στα επόμενα παιχνίδια».