Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
 Τσιτσιπάς: «Ντράπηκα για τον εαυτό μου στο ATP Cup»

Τσιτσιπάς: «Ντράπηκα για τον εαυτό μου στο ATP Cup»

Το πρωί της Δευτέρας ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στο Australian Open απέναντι στον Σαλβατόρε Καρούζο. 

Ο Έλληνας τενίστας είναι έτοιμος για την "μάχη" του με τον Ιταλό και θέλει να φτάσει όσο πιο μακριά μπορέσει στο τουρνουά όπου πέρσι πήγε στους "4". 

«Έχω βρει την ισορροπία μέσα μου. Πιο πριν είχα μεγάλη αστάθεια στα συναισθήματά μου. Σε κάποια παιχνίδι ξαφνικά γέμιζα με θυμό. Ντράπηκα για τον εαυτό μου στα δύο ξεσπάσματα του ATP Cup, πιστεύω ότι απλά τα κρατούσα μέσα μου και έγινε η έκρηξη.

Δουλεύω πολύ σε αυτό το κομμάτι. Αν είμαι ισορροπημένος στο μυαλό μου και έχω συγκροτημένη σκέψη θα με βοηθήσει. Θα το προσπαθήσω και ελπίζω να με εξελίξει ως παίκτη. Σε αυτό παίζουν μεγάλο ρόλο οι άνθρωποι που είναι γύρω σου, το έχω αναφέρει ξανά, και το να νιώθεις ασφάλεια καθημερινά», δήλωσε ο Στέφανος για την δουλειά που κάνει με το μυαλό του. 

Για την πρεμιέρα του τόνισε πως θέλει να αποφύγει τα μεγάλα σε διάρκεια παιχνίδια και θέλει να κρατάει δυνάμεις για τα πιο δύσκολα: «Ξεκινάω φρέσκος, είναι ένα νέο τουρνουά, δεν σκέφτομαι τι έγινε στο παρελθόν και προσπαθώ να παίζω το καλύτερο τένις που μπορώ.

Όταν το υπεραναλύεις τα πράγματα, καταστρέφεται το παιχνίδι, οπότε δε θα το κάνω. Μπαίνοντας στο Grand Slam μία καλή αρχή είναι πάντα σημαντικά. Προσπαθώ να κρατήσω δυνάμεις, να μην παίζω μεγάλα ματς. Έχω δουλέψει πνευματικά και τεχνικά για να μην έχω προβλήματα στους πρώτου γύρους».