Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο format της Basket League

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο format της Basket League

Η νέα μορφή διεξαγωγής της Basket League είναι γεγονός, με τον ΕΣΑΚΕ να δίνει σάρκα και οστά στο καινούριο format που θα κάνει την εμφάνισή του την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όπου θα έχουμε πρωτάθλημα 12 ομάδων.

Η αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής θα αυξήσει τους αγώνες του πρωταθλήματος, με τις ομάδες που θα τερματίσουν στις έξι πρώτες θέσεις στην κανονική περίοδο να αγωνίζονται σε έναν νέο γύρο πέντε αναμετρήσεων. Οι υπόλοιπες έξι θα κοντραριστούν στα play out με τον αριθμό των παιχνιδιών να είναι ίδιος.

Ο σύλλογος που θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στην τελευταία θέση των play out θα υποβιβαστεί στην Elite League, ενώ οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν υψηλότερα σε αυτό το γκρουπ θα κερδίσουν από μία θέση στα playoffs.

Με αυτόν τον τρόπο θα προκύψουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1-8 και θα ριχτούν στην μάχη των playoffs. Στον Α' και τον Β' γύρο οι σειρές των αγώνων θα κρίνονται στις δύο νίκες, ενώ στους τελικούς ο πρωταθλητής θα προκύπτει ύστερα από σειρά best of 5.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

Ο ΕΣΑΚΕ προκειμένου η Basket League της νέας αγωνιστικής χρονιάς να προσφέρει ακόμη ομορφότερο θέαμα και περισσότερες συγκινήσεις στους φιλάθλους, να είναι πιο ανταγωνιστική και να περιλαμβάνει περισσότερους ενδιαφέροντες αγώνες προχώρησε στην αλλαγή του format διεξαγωγής του Πρωταθλήματος.

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Basket League 2023-24, που θα περιλαμβάνει 22 αγωνιστικές, οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ για μια νέα φάση του Πρωταθλήματος πριν την έναρξη των Playoffs.

Το Top 6 θα αποτελούν οι πρώτες έξι ομάδες της κανονικής περιόδου και το γκρουπ των Play Out οι έξι τελευταίες. Και στα δύο γκρουπ οι ομάδες παίζουν μεταξύ τους ένα γύρο 5 αναμετρήσεων.

Στο γκρουπ των Play Out, η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία υποβιβάζεται, ενώ οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στα Play Offs ως 7η και 8η ομάδα, ακόμη και εάν μετά την ολοκλήρωση της νέας φάσης του Πρωταθλήματος έχουν καλύτερο ρεκόρ από τις δύο ή περισσότερες τελευταίες ομάδες του Top 6.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν πιο ψηλά στην κανονική περίοδο θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στη νέα φάση της Basket League όπως φαίνεται στον πίνακα και ειδικότερα στην ανάλυση των αγωνιστικών του Top 6 και των Play Out:

ΕΣΑΚΕ: Αυτό είναι το νέο format της Basket League

ΕΣΑΚΕ

Μετά την ολοκλήρωση του Top 6 και των Play Out, οι ομάδες από τις θέσεις 1 έως 8 παίρνουν μέρος στα Playoffs. Στην Α’ και στην Β’ Φάση των Playoffs οι αγώνες είναι best of 3 (κρίνονται στις δύο νίκες) και στην Γ’ και Τελική Φάση η 3η θέση θα κριθεί σε έναν αγώνα και οι Τελικοί θα είναι best of 5.

 

TAGS