Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
412

Basket League: Αυλαία στην κανονική διάρκεια με ντέρμπι δικεφάλων - Όλα τα σενάρια

Ολοκληρώνεται απόψε η κανονική περίοδος της Basket League με τα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής, από τα οποία θα προκύψει και η τελική κατάταξη.

Οι θέσεις 1-4 είναι ήδη «κλεισμένες» και η κατάταξη έχει «κλειδώσει» με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, Κολοσσό και ΑΕΚ κατά σειρά. Ωστόσο, υπάρχον εκκρεμότητες για την κατάταξη στις θέσεις 5-7, για την όγδοη και τελευταία θέση των playoffs και φυσικά για την τελευταία θέση που οδηγεί στην Α2.

Για τις θέσεις 5-7 ερίζουν Προμηθέας, Άρης και Λάρισα, με τους Πατρινούς (12-12) να έχουν ρεπό και να περιμένουν τα αποτελέσματα των άλλων δύο για να κρίνουν την κατάταξη. Ο Άρης, που αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα στην Πάτρα στο μοναδικό ματς που θα ξεκινήσει στις 20:00, έχει την τύχη στα χέρια του. Με νίκη θα είναι σίγουρα πέμπτος, αφού υπερτερεί τόσο σε απλή ισοβαθμία με τον Προμηθέα, όσο και σε τριπλή με τη Λάρισα. Σε περίπτωση ήττας, οι κίτρινοι θα είναι έβδομοι αν η Λάρισα νικήσει τον Ιωνικό στην έδρα της και έκτοι αν χάσουν κι οι Θεσσαλοί.

Ο Προμηθέας, που θα είναι θεατής, μπορεί να τερματίσει από πέμπτος ως έβδομος. Πέμπτος θα είναι αν χάσουν τόσο ο Άρης όσο και η Λάρισα ή αν χάσει μόνο ο Άρης. Έκτος θα είναι με νίκη του Άρη και ήττα της Λάρισας, ενώ έβδομος αν κερδίσουν Άρης και Λάρισα, αφού μειονεκτεί σε τριπλή ισοβαθμία.

Η Λάρισα μπορεί να τερματίσει έκτη ή έβδομη. Στην έκτη θέση θα είναι εφόσον νικήσει τον Ιωνικό και έβδομη αν χάσει, ανεξάρτητα από τα άλλα αποτελέσματα.

Για την όγδοη και τελευταία θέση των playoffs, ερίζουν Περιστέρι και ΠΑΟΚ. Το Περιστέρι με νίκη επί του Λαυρίου στην έδρα του ή αν χάσει ο ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ στην Πυλαία θα είναι όγδοο. Ο Δικέφαλος του Βορρά τερματίζει όγδοος μόνο αν κερδίσει την Ένωση και ταυτόχρονα το Περιστέρι χάσει.

Όσον αφορά στη μάχη για τη σωτηρία που παίζεται μεταξύ των ισόβαθμων Ιωνικού και Ηρακλή. Οι Νικαιώτες υπερτερούν σε ισοβαθμία κι έτσι σώζονται με νίκη στη Λάρισα ή αν χάσει ο Ηρακλής από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο Ιβανώφειο. Για να σωθεί ο Γηραιός θα πρέπει να κερδίσει τους πρωταθλητές, να χάσει ο Ιωνικός στη Λάρισα, αλλά και να πάρει πίσω τους τρεις βαθμούς που του έχουν αφαιρεθεί.

Το πρόγραμμα
Ηρακλής – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 17:00
Ολυμπιακός – Κολοσσός Ρόδου 17:00
Λάρισα – Ιωνικός Νικαίας 17:00
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 17:00
Περιστέρι – Λαύριο 17:00
Απόλλων Πάτρας – Άρης 20:00
Ρεπό: Προμηθέας Πάτρας

Η βαθμολογία
1. Ολυμπιακός 21-1
2. Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 21-2
3. Κολοσσός Ρόδου 15-8
4. ΑΕΚ 13-10
5. Προμηθέας Πάτρας 12-12
6. Άρης 11-12
7. Λάρισα 11-12
8. Περιστέρι 9-14
9. ΠΑΟΚ 9-14
10. Λαύριο 8-15
11. Απόλλων Πάτρας 7-15
12. Ιωνικός Νικαίας 6-17
13. Ηρακλής 6-17