Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Basket League: ΑΕΚ και Ηρακλής παραπέμφθηκαν στον αθλητικό δικαστή

Basket League: Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών για ΑΕΚ και Ηρακλή

Στο πλαίσιο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε η παραπομπή της ΚΑΕ ΑΕΚ, αλλά και της ΚΑΕ Ηρακλής στον αθλητικό δικαστή.

Η Ένωση παραπέμφθηκε, λόγω των δύο διακανονισμών που δεν τηρήθηκαν (Μάτ Λοτζέσκι και Γιόνας Ματσιούλις), αλλά και για τον λόγο ότι δεν παρουσίασε απόδειξη συμφωνίας με τον Βαγγέλη Αγγέλου και κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών.

Από την άλλη, ο Γηραιός παραπέμπεται τόσο για την υπόθεση του μπάτζετ που δεν αποδείχτηκε ότι αγγίζει το μίνιμουμ απαιτούμενο όριο των 400.000 ευρώ (επισύρει αφαίρεση ενός βαθμού) όσο και για την καταγγελία περί πλαστογραφίας (επισύρει μέχρι και αποβολή από το πρωτάθλημα).

Η υπόθεση του Ηρακλή για πλαστογραφία προέκυψε και πήρε διαστάσεις, όταν ο δικηγόρος του, Κουζέλογλου, κατήγγειλε ότι το συμβόλαιο του παίκτη του δεν φέρει την υπογραφή του.

Ο ΕΣΑΚΕ, ο οποίος δεν δύναται να ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη υπόθεση, συστήνει στην πλευρά Κουζέλογλου να προχωρήσει σε καταγγελία σε ΕΕΑ και αθλητικό εισαγγελέα, προκειμένου να αποκτήσει υπόσταση.

Η πλευρά του παίκτη δεν θα προχωρήσει την υπόθεση, καθώς ξεκίνησε τη διαδικασία με σκοπό να αποδεσμευτεί.