Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
γήπεδο μπάσκετ

Η σκέψη της ΕΟΚ για το Final 4 του Κυπέλλου και το «εμπόδιο» που αντιμετωπίζει

Με τον κορονοϊό να παραμένει «εδώ», έχοντας επηρεάσει  και τον αθλητισμό φυσικά, στην ΕΟΚ υπάρχει η σκέψη-επιθυμία, ακριβώς επειδή το πρώτο Final 4 Κυπέλλου μετά από 18 χρόνια πρέπει να είναι μια γιορτή για τους οπαδούς, να μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία και να μην διεξαχθεί με 1000 άτομα!

Έτσι, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος και οι άμεσοι συνεργάτες του έχουν θέσει επί τάπητος το θέμα, αρκεί να βρεθεί, βέβαια, μεταγενέστερη ημερομηνία, συμβατή με τις υποχρεώσεις των τεσσάρων φιναλίστ.

Η αρχική πρόταση για μεταφορά της διοργάνωσης τον Μάιο δεν φαίνεται να «προχωράει», καθώς ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα με τον Ολυμπιακό αν προκριθεί στο Final 4 της Euroleague. Ήδη, λοιπόν, γίνονται συζητήσεις με τον ΕΣΑΚΕ, προκειμένου να βρεθεί μια λύση και να μηn διεξαχθεί το Κύπελλο Ελλάδας μεταξύ συγγενών και φίλων, τον επόμενο μήνα.

Θυμίζουμε ότι με βάση τους περιορισμούς της παρουσίας οπαδών στα γήπεδα από την κυβέρνηση λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, και αν δεν αλλάξει κάτι, στα «Δύο Αοράκια» θα πρέπει να βρίσκονται μόνο 1000 άτομα.

Στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας, να θυμίσουμε, έχουν ήδη προκριθεί Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, ενώ μία θέση διεκδικούν Προμηθέας και ΠΑΟΚ.