Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
κλειστό Ηράκλειο

Η οριστική απόφαση για την διεξαγωγή του Final 4 του Κυπέλλου μπάσκετ

Στην Κρήτη και στο γήπεδο «Δυο Αοράκια» θα διεξαχθεί το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας παρά την αρχική επιθυμία της ΕΟΚ να διεξαχθεί αργότερα και με περισσότερους οπαδούς. Αυτό σημαίνει ότι το πρώτο Final 4 μετά το 2004 θα διεξαχθεί 18 και 20 Φεβρουαρίου, όπως δηλαδή είχε οριστεί εξ' αρχής.

Στην τελική φάση του Κυπέλλου έχουν ήδη προκριθεί οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ΑΕΚ και η τελευταία ομάδα θα βγει από τον νικητή στο ζευγάρι Προμηθέας – ΠΑΟΚ. Αξίζει να σημειώσουμε πως η σκέψη ήταν να μετατεθεί για τον Μάιο ή άλλη ημερομηνία, προκειμένου οι οπαδοί στην Κρήτη να έχουν την ευκαιρία να γεμίσουν τις εξέδρες.

Όμως οι αρμόδιες αρχές αλλά και οι περισσότερες ομάδες δεν συμφωνούν με την αλλαγή της ημερομηνίας, ενώ και ο ΕΣΑΚΕ εξέφρασε διαφωνία, διότι θα άλλαζε και το δικό του καλεντάρι. Έτσι το Final 4 θα διεξαχθεί παρουσία μάξιμουμ 520 ατόμων, όσο είναι δηλαδή το 10% της χωρητικότητας, όπως ορίζει η απόφαση της κυβέρνησης για τα γήπεδα.

Αν αυτό αλλάξει μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου θα υπάρξει και ανάλογη αύξηση (ή μείωση) των ατόμων που θα μπουν στο γήπεδο για τους τέσσερις αγώνες.