Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κατατέθηκε το αίτημα του Δήμου για παράταση σχετικά με την «Αγιά Σοφιά»

Κατατέθηκε το αίτημα του Δήμου για παράταση σχετικά με την «Αγιά Σοφιά»

Tην περασμένη Τετάρτη, ο Άρης Βασιλόπουλος πήρε κατά πλειοψηφία την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας, προκειμένου να καταθέσει αίτημα για την παράταση της δημόσιας διαβούλευσης που αφορά την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς».

Κι αυτό διότι η διαβούλευση ολοκληρώνεται στις 23 Σεπτεμβρίου, αλλά λόγω των αδειών του Αυγούστου, ο Δήμος δεν έχει προλάβει να εξετάσει τη Μελέτη, προκειμένου να υποβάλει φάκελο με τις θέσεις του έως τις 22 Σεπτεμβρίου, όπως προβλέπει η διαδικασία.

Tο εν λόγω αίτημα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας κατατέθηκε στις υπηρεσίες του ΥΠΑΠΕΝ και έχει προωθηθεί αρμοδίως προς εξέταση, με την απόφαση να αναμένεται να γνωστοποιηθεί στον Δήμο εντός των αμέσως επόμενων ημερών.

Θυμίζουμε ότι στον νόμο που ορίζει τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης για ΜΠΕ, δεν προβλέπεται δυνατότητα αιτήματος για παράταση από τον εμπλεκόμενο Δήμο ή την Περιφέρεια (αναφέρεται μόνο σχετικό δικαίωμα του γ.γ. του Υπουργείου, κατόπιν τεκμηριωμένης εισήγησης της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, για ιδιαιτέρως σύνθετα έργα και μάλιστα χωρίς να αναφέρεται αν τα προβλεπόμενα χρονικά περιθώρια μπορούν να... μεγαλώσουν αφότου έχει ξεκινήσει η διαβούλευση).

Συνεπώς, η εκτίμηση που υπάρχει στην ΑΕΚ είναι ότι το αίτημα του Δήμου πολύ δύσκολα θα γίνει δεκτό. Άλλωστε, ήδη η Δημοτική Αρχή έχει γνωστοποιήσει ότι αν η απάντηση του ΥΠΕΚΑ είναι αρνητική, θα συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο πριν από την προσεχή Τετάρτη, προκειμένου να εκφραστούν εν τάχει οι απόψεις του Δήμου για τη μελέτη και να κατατεθεί ο φάκελος στο ΥΠΑΠΕΝ.