Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Περιθώριο αλλαγής δύο ξένων για την ΑΕΚ!

Περιθώριο αλλαγής δύο ξένων για την ΑΕΚ!

Ο Ντι Τζέι Κούπερ θεωρείται ήδη παρελθόν από την "Ένωση" μετά τη σωρεία παραπτωμάτων, στα οποία υπέπεσε σε σύντομο χρονικό διάστημα! Ο Αμερικανός γκαρντ δεν πήγε στην προπόνηση της Κυριακής (29/11) και λίγα 24ωρα αργότερα βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας. Έτσι, η «Ένωση» έχει πάρει την απόφαση να λύσει τη συνεργασία της μαζί του και η απολογία του έχει αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ευχάριστο μέσα σε όλες τις αρνητικές εξελίξεις για την ΑΕΚ είναι πως η ομάδα έχει περιθώριο αλλαγής δύο ακόμα ξένων στο πρωτάθλημα της Α1!

Για την ακρίβεια, κάθε ομάδα δικαιούται να αλλάξει τρεις ξένους αθλητές στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και τρεις στον επόμενο! Πολλοί θεωρούσαν πως η ΑΕΚ έχει φτάσει ήδη σε αυτό το όριο (έχει ήδη αποδεσμεύσει τους Ντάνιελ Όρτον, Όου Ντι Ανοσίκε και Κρις Ουόρεν). Ωστόσο, τα πράγματα δεν έχουν έτσι!

Η μοναδική αλλαγή που έχει κάνει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ ήταν στις 26 Νοεμβρίου, όταν δήλωσε τον Κούπερ αντί του Ουόρεν. Κι αυτό γιατί ο Όρτον δεν είχε δηλωθεί στην αρχή της σεζόν (δεν είχε κατατεθεί συμβόλαιο στον ΕΣΑΚΕ) και γιατί στη θέση του Όου Ντι Ανοσίκε, του οποίου το συμβόλαιο κατήγγειλε η ΑΕΚ στις 27 Νοεμβρίου δεν έχει υπάρξει αντικαταστάτης. Πιο συγκεκριμένα, οι δηλωμένοι ξένοι της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι οι Μαλίκ Χέρστον, Μαρκ Κάρτερ, Φιλ Σκραμπ, Ντι Τζέι Κούπερ και Μίλαν Μιλόσεβιτς.

Αυτό σημαίνει πως μέχρι τώρα δεν είχε δηλωθεί από την «Ένωση» ο Μάλκολμ Άρμστεντ, όμως κάτι τέτοιο πιθανολογείται πως θα γίνει σύντομα. Μάλιστα, αν ο Άρμστεντ δηλωθεί ακόμα και το απόγευμα της Παρασκευής (04/12), τότε θα έχει κανονικά δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με τον Ολυμπιακό για την ένατη αγωνιστική (06/12).

Σε κάθε περίπτωση, το θετικό είναι πως η ΑΕΚ έχει ακόμα περιθώριο να αλλάξει δύο ξένους στο ρόστερ της και αν θέλει να καλύψει την «τρύπα» που θα αφήσει η φυγή του Κούπερ, θα μπορέσει να το κάνει, αποκτώντας έναν παίκτη που θα αγωνίζεται από τώρα στην Α1 και δεν θα πρέπει να περιμένει την έναρξη του δεύτερου γύρου.