Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
124

Τόσα θα ζητήσει η Λας Πάλμας για Αραούχο

Η υπόθεση Αραούχο συνεχίζει να απασχολεί τα ελληνικά ΜΜΕ και κυρίως το ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Τα σενάρια επιστροφής του "Κινέζου" στην Ένωση δίνουν και παίρνουν, αλλά τα πράγματα, παρότι ο δικέφαλος σε όποια διαπραγμάτευση γίνει θα έχει σύμμαχο τον παίκτη, δεν είναι εύκολα.

Σε συνέχεια των δηλώσεων του προπονητή της Λας Πάλμας, Πέπε Μελ, που είπε μεταξύ άλλων ότι όποιος θέλει το πρώην "11" της Ένωσης, θα πρέπει να πληρώσει, στην "Ουνιόν" λένε ότι ακόμη δεν έχουν καταλήξει τι θα κάνουν με τον "Τσίνο", αλλά ο παίκτης θέλει να φύγει και η πλευρά του "δουλεύει" την υπόθεση, υπολογίζοντας πάντα την ΑΕΚ στο παιχνίδι της διεκδίκησης.

Αλήθεια, οι άνθρωποι του Αργεντινού επιθετικού τι πιστεύουν ότι θα αποφασίσει ο πρόεδρος της ομάδας των Κανάριων Νήσων, Μιγκέλ Ραμίρεζ, σε περίπτωση που η Ένωση ερχόταν με 3 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματα του 27χρονου ποδοσφαιριστή;

Θα έλεγε "όχι", όπως έγινε γνωστό. Ο Ισπανός παράγοντας μπορεί να μην αξιώνει τα 10 εκατομμύρια του παρελθόντος, όμως δεν είναι διατεθειμένος να "σκοτώσει" κανέναν από τους παίκτες του για να κλείσει το άνοιγμα του καλοκαιριού.

Το περιβάλλον του Αραούχο (ο πατέρας του κυρίως), που δεν θέλει κι άλλη σεζόν στη Segunda Division, πιστεύει ότι o Ραμίρεζ θα ικανοποιηθεί με ένα ποσό της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ. Αυτό, βέβαια, αφορά ομάδες εντός Ευρώπης, διότι για Κίνα, Αραβία και ΗΠΑ οι Νησιώτες θα παζαρέψουν το μέλλον της "καψούρας" των ΑΕΚτζήδων με διαφορετικά ποσά.

Βεβαίως, από πλευράς δικεφάλου, δεν παίζει μόνο η αγορά ή η εκ νέου προσπάθεια για δανεισμό, μιας και δεν πρέπει να αποκλείσουμε την περίπτωση η Ένωση να πλησιάσει τη Λας Πάλμας, ρίχνοντας στο τραπέζι την ιδέα της συνιδιοκτησίας.

Η περίπτωση Αραούχο θα ξεδιαλύνει τον Ιούνιο. Τουλάχιστον αυτόν το μήνα περιμένει ο κύκλος του ποδοσφαιριστή, όπως και η ομάδα των Καναρίων για να δράσουν. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η πρώην ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είναι ακόμη "μπερδεμένη" και πρέπει να τακτοποιηθεί με τον νέο τεχνικό διευθυντή Ρόκο Μαϊορίνο να έχει αναλάβει καθήκοντα πριν μερικές μέρες.