Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ώρες αποφάσεων για προπονητή, τεχνικό διευθυντή και ρόστερ από τον Μελισσανίδη

Ώρα αποφάσεων για προπονητή, τεχνικό διευθυντή και ρόστερ από Μελισσανίδη

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν θέλησε να πάρει εν θερμώ αποφάσεις μετά την ήττα της ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου. Η δυσφορία του για την εικόνα της ομάδας και την αποτυχημένη σεζόν που ολοκληρώθηκε είναι πάντως δεδομένη και το αφεντικό της ΠΑΕ δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια για την επόμενη μέρα. 

Σύμφωνα με τον αθλητικό Τύπο, ο «τίγρης» αναμένεται μέχρι την Τετάρτη να έχει πάρει τις αποφάσεις του για την ΑΕΚ, από το θέμα του προπονητή μέχρι αυτό του τεχνικού διευθυντή, αλλά και το ρόστερ για την επόμενη σεζόν. Και όπως φαίνεται, αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να θεωρεί εαυτόν σίγουρο στην ομάδα. 

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει συμβόλαιο, το οποίο προβλέπει μια μικρή αποζημίωση σε περίπτωση λύσης της συνεργασίας. Η εκτίμηση στο πρόσωπό του είναι δεδομένη και ασφαλώς έχει το μεγάλο ελαφρυντικό ότι δεν καθοδήγησε μια ομάδα που «έχτισε» ο ίδιος, αλλά κάποια που παρέλαβε στη μέση της σεζόν. Όμως υπάρχουν σκέψεις πως ίσως η ΑΕΚ χρειάζεται έναν προπονητή διαφορετικής φιλοσοφίας για να χτίσει σε νέες βάσεις την ομάδα που θα μπει στο νέο γήπεδο το 2020. 

Όσον αφορά στον Νίκο Λυμπερόπουλο, είναι σαφές πως υπάρχει προβληματισμός για το έργο του. Ασφαλώς έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τις επιλογές που έχουν γίνει σε αγωνιστικό κομμάτι, αλλά πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει το σεβασμό του «τίγρη» και όλα είναι ανοιχτά για την παραμονή του στην ομάδα. 

Από τις αποφάσεις για προπονητή και τεχνικό διευθυντή θα εξαρτηθεί ασφαλώς και ο σχεδιασμός. Το μόνο βέβαιο είναι πως στη διοίκηση της ΠΑΕ έχουν αντιληφθεί ότι η ομάδα χρειάζεται δύσκολες αποφάσεις και αλλαγές και στο ρόστερ της, το οποίο έχει όχι μόνο εμφανείς ελλείψεις, αλλά και… κακοτεχνίες.