Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Πότε θα μπει τελικά στην "Αγιά Σοφιά" η ΑΕΚ...

Εκτός του χρονικού προγραμματισμού της βγαίνει η ΑΕΚ όσον αφορά τις προβλέψεις ολοκλήρωσης του έργου της «Αγιά Σοφιάς».

Δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας αναφέρει ότι η διαδικασία υπογειοποίησης θα ξεκινήσει με τετράμηνη καθυστέρηση και αιτία είναι ένα γραφειοκρατικό λάθος! Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ελεγκτικού Μηχανισμού, η οποία αναμενόταν να επικυρώσει τον διαγωνισμό ανάληψης του έργου της υπογειοποίησης από την Intrakat συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη, συνεδρίασε με μέλη που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για τον συγκεκριμένο ρόλο. Η προσβολή της σύνθεσης έφερε καθυστέρηση που λόγω των συνθηκών επεκτάθηκε.

Ενώ, λοιπόν, από τις 18 Απριλίου είχε αναρτηθεί στη «Διαύγεια» το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, αφενός το λάθος στη σύνθεση, αφετέρου η υπολειτουργία του κρατικού μηχανισμού από τα μέσα Μαΐου, λόγω των εκλογών, ως και τον Σεπτέμβριο (τον Αύγουστο υπάρχει μία γενικότερη βραδεία πορεία των εξελίξεων), δρομολογούν την έναρξη των έργων τέσσερις μήνες αργότερα, με το ευτυχέστερο σενάριο να θέλει τα πρώτα έργα υπογειοποίησης να ξεκινούν στα μέσα Οκτωβρίου.

Ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσής της είχε οριοθετηθεί στους 14 μήνες βάσει της σύμβασης, αλλά ενδέχεται να τελειώσουν οι εργασίας σε διάστημα 9-10 μηνών. Σε κάθε περίπτωση, θα απαιτηθεί χοντρικά ένας χρόνος από τον Οκτώβριο του 2019. Επομένως, δεν αποκλείεται η ΑΕΚ να μπει στο νέο της «σπίτι» από τα μέσα της επόμενης σεζόν και ειδικότερα στις αρχές του 2021 με την έναρξη του δεύτερου γύρου στο πρωτάθλημα!

Αξίζει να τονιστεί, τέλος, ότι ανασταλτικός παράγοντας στην πορεία της διαδικασίας ήταν και ο πρώην δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Άρης Βασιλόπουλος με τις πολλαπλές προσφυγές του, ζητήματα τα οποία έχουν ξεκαθαρίσει με τη νέα δημοτική αρχή του Γιάννη Βούρου που διάκειται θετικά στο έργο της «Αγιά Σοφιάς».