Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κωστένογλου: «Φάγαμε μεγάλη σφαλιάρα - Δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα»

Κωστένογλου: «Φάγαμε μεγάλη σφαλιάρα - Δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα»

Να βρει το ψυχικό σθένος να συνεχίσει πρέπει η ΑΕΚ παρά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τον Νικο Κωστένογλου, που παράλληλα στάθηκε στο ότι η ομάδα του δεν «τέλειωσε» το ματς και εξήγησε γιατί βγήκε ο Ολιβειρα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο τεχνικός της "Ένωσης":

Για την αντίδραση σε αυτό το σοκ που υπέστη η ΑΕΚ: «Ήταν ένα απίστευτο αποτέλεσμα. Σε ένα παιχνίδι που είχαμε τον πλήρη έλεγχο. Προηγηθήκαμε στο ημίχρονο 0-2. Είχαμε μια αναγκαστική αλλαγή του Κρίστιτσιτς. Γνωρίζαμε ότι δεν είχαμε επιλογές παικτών άλλες γιατί είχαμε δυο ακραία μπακ, δυο ακραίους επιθετικούς κι έναν φορ στον πάγκο. Είχαμε ελλείψεις. Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, είχαμε ευκαιρίες για να κάνουμε το 0-3 και το 0-4. Ήμασταν επιπόλαιοι. Όπως συμβαίνει στη ζωή, βγήκε στο ποδόσφαιρο.

Φάγαμε μια μεγάλη σφαλιάρα. Μεγάλο δίδαγμα. Μείωσε ο Παναθηναϊκός και μετά χάσαμε τελείως την ισορροπία του παιχνιδιού. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλαγές στον άξονα. Προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε την αριστερή πτέρυγα. Στον άξονα δεν είχαμε επιλογή. Όταν μείωσε ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι και κατάφερε να ισοφαρίσει. Κάναμε μέχρι εκείνο το διάστημα τις περισσότερες τελικές που έχει κάνει η ΑΕΚ σε ντέρμπι και είχαμε και την ευκαιρία με τον Γιακουμάκη. Στο τέλος χάσαμε ένα απίστευτο ματς. Πρέπει να διδαχθούμε, να σιωπήσουμε. Να ταπεινωθούμε γιατί το χρειαζόμαστε. Επιβάλλεται να συνεχίσουμε όμως. Να συλλέξουμε τα κομμάτια μας. Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουμε. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο. Πολλές φορές μια ήττα έρχεται με άσχημο τρόπο, αλλά ίσως είναι μια αρχή για να διδαχθούμε για το μέλλον. Θα πρέπει να αντέξουμε αυτή τη σφαλιάρα. Είναι πρωτόγνωρο και για εμένα όσο βρίσκομαι στους πάγκους. Δεν μου έχει ξανασυμβεί. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αυτοί που έχουν ψυχικό σθένος, προχωράνε...».

Για την αλλαγή του Ολιβέιρα και το αν πιστεύει ότι η χρονιά είναι χαμένη: «Ο Ολιβέιρα είναι κουρασμένος στο σημείο που βγαίνει και είναι αλλαγή τακτικής. Δεν τελειώνει εδώ το πρωτάθλημα. Μπορεί να μένουμε πίσω βαθμολογικά κι ενώ φαινόταν ότι είχαμε το ψυχικό σθένος, ανατρέπονται όλα σε λίγα λεπτά. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα. Θα πρέπει να βρούμε το ψυχικό σθένος να συνεχίσουμε όπως αρμόζει στην ΑΕΚ».

Για το παθητικό των οκτώ γκολ στα τελευταία τρία ματς στο πρωτάθλημα: «Όταν πετυχαίνεις δυο γκολ, έχεις ευκαιρίες για να διπλασιάσεις το σκορ, δεν θα πρέπει να δέχεσαι τρία γκολ. Είναι στη γενικότερη λειτουργία της ομάδας κι όχι στην υπευθυνότητα των αμυντικών μας. Χάθηκε η ισορροπία και όλα ανατράπηκαν».

Για την αλλαγή του Βέρντε και το θέμα του Βράνιες: «Διοικητική ήταν η απόφαση για τον Βράνιες. Είναι ξεκάθαρο ότι προσέβαλε τους κανόνες και τις αρχές της ομάδας. Ο Βέρντε είχε πολύ καλή παρουσία. Από εκεί και πέρα ήταν θέμα τακτικής. Όταν χάνεις ένα ματς, όλα φταίνε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν είχαμε παίκτη στον άξονα. Δεν είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε έναν τέτοιο παίκτη που θέλαμε. Είτε ακραίος επιθετικός είτε σέντερ φορ ήταν οι επιλογές μας. Η μοναδική επιλογή ήταν ο Σιμάο στα χαφ. Έγινε και η αναγκαστική αλλαγή του Κρίστιτσιτς και δεν είχαμε επιλογές. Ούτε αμυντικούς είχαμε που να μπορούν να παίξουν στον άξονα. Φαινόταν από το 2-2 ότι υπήρχε κίνδυνος για να χάσουμε το παιχνίδι. Ενώ είχαμε την ευκαιρία δεν τελειώσαμε το ματς. Στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο και η ψυχολογία».