Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αυγενάκης

Αυγενάκης για τη «βόμβα» Πιλίδη: «Οφείλει άμεσες εξηγήσεις…»

O Έλληνας πρωταθλητής της πάλης Γιώργος Πιλίδης έριξε... βόμβα στο Survivor στο οποίο συμμετέχει, αποκαλύπτοντας ότι του έχει ζητηθεί να στήσει αγώνα του στην πάλη και μάλιστα σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. 

«Ναι, μου έχει ζητηθεί και μάλιστα σε τελικό Ευρωπαϊκού. Δεν υπήρχε περίπτωση, δεν υπάρχει στο μυαλό μου αυτό, το διαγράφω τελείως, είναι ανούσιο» τόνισε χαρακτηριστικά προκαλώντας… θύελλα.

Εκτός από την Ομοσπονδία Πάλης και την Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας, οι καταγγελίες περί απόπειρας χειραγώγησης προκάλεσαν και την παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

«Ο καθαρός αθλητισμός είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής μας στην Ελευθέρα Πάλη, Γιώργος Πιλίδης, οφείλει άμεσες εξηγήσεις για την απόπειρα προσέγγισής του & χειραγώγησης ευρωπαϊκού τελικού, όπως ανέφερε χτες στο @SurvivorGreece. Ο καθαρός αθλητισμός είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα» ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού με σχόλιο στον λογαριασμό του στο twitter, συνοδευόμενο από δηλώσεις του αντιπρόεδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης (UWW) Θοδωρή Χαμάκου, ο οποίος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα αποδοθούν ευθύνες.

«Ο κύριος Πιλίδης θα κληθεί κατεπειγόντως να δώσει εξηγήσεις στην Legal and Ethics Commission της UWW (σ.σ. ηθικής και δεοντολογίας) για τις δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικό κανάλι και κυρίως για το γεγονός ότι αποσιώπησε ένα τόσο σοβαρό γεγονός. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης για την άμεση, ως όφειλε, αντίδραση και ανακοίνωση της. Τέτοιες καταστάσεις χειραγώγησης αγώνων δεν γίνονται ανεκτές. Η διαλεύκανση θα είναι πλήρης και θα αποδοθούν ευθύνες όπου και σε όσους πρέπει»