Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΔΟΕ

Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή: Επιδότηση 28,5εκ. δολαρίων στις εθνικές ολυμπιακές επιτροπές

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) σχεδιάζει να προσφέρει 28,5 εκατομμύρια δολάρια στις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές (NOC) για τη συμμετοχή στους Αγώνες του Τόκιο, με ένα νέο πρόγραμμα επιδοτήσεων, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022.

Η Επιτροπή Ολυμπιακής Αλληλεγγύης αύξησε τον προϋπολογισμό της επιδότησης κατά 10,3 εκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο του 2020, προκειμένου να βοηθήσει τις NOC ενόψει των Θερινών Αγώνων του Τόκιο, οι οποίοι αναβλήθηκαν κατά ένα χρόνο λόγω της πανδημίας COVID-19.

Εκτιμάται ότι 5 εκατομμύρια δολάρια από την επιδότηση αναβολής του Τόκιο θα διατεθούν σε ένα παρόμοιο πρόγραμμα για τις NOC που συμμετέχουν στο Πεκίνο 2022.

«Αν και το συνολικό κόστος που σχετίζεται με την πανδημία αναμένεται να είναι χαμηλότερο για το Πεκίνο 2022 απ` ό,τι για το Τόκιο 2020, οι NOC θα επιβαρύνονται με πρόσθετο κόστος, ιδίως λόγω των απαιτήσεων δοκιμών, του αυξημένου κόστους ταξιδιού και της υλικοτεχνικής υποστήριξης», ανέφερε η ΔΟΕ σε ανακοίνωση.

Οι Αγώνες του Πεκίνου 2022 πρόκειται να ανοίξουν αυλαία στις 4 Φεβρουαρίου.