Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
φρανκ Γουίλιαμς

Θλίψη στην Φόρμουλα1! «Έφυγε» από τη ζωή ο σερ Φρανκ Γουίλιαμς

Σε πένθος βυθίστηκε η «οικογένεια» της Φόρμουλα 1, αφού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο σερ Φρανκ Γουίλιαμς.

Ο Άγγλος επιχειρηματίας γεννήθηκε το 1942, ενώ ίδρυσε την ομάδα του το 1966, η οποία συμμετείχε στο πρωτάθλημα της F1 από το 1977. 

Το 1986 έμεινε ανάπηρος μετά από τροχαίο ατύχημα, κάτι που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι.

Με την ομάδα του κατέκτησε 9 πρωταθλήματα κατασκευαστών και 7 τίτλους οδηγών στη Φόρμουλα 1, ενώ κατείχε το πλειοψηφικό πακέτο της μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η ανακοίνωση της ομάδας του:


«Η Williams Racing νιώθει ειλικρινή θλίψη για τον θάνατο του ιδρυτή της, Σερ Φρανκ Ουίλιαμς. Ο Σερ Φρανκ ήταν ένας θρύλος και μία εμβληματική προσωπικότητα του σπορ μας. Ο θάνατός του σηματοδοτεί το τέλος εποχής, τόσο για την ομάδα μας όσο και για την F1. Ήταν μοναδικός και αληθινός πρωτοπόρος. Παρά τις σημαντικές αντιξοότητες που συνάντησε στη ζωή του, οδήγησε την ομάδα μας σε 16 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, καθιστώντας τη ως μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του σπορ.

Οι αξίες του, όπως η ακεραιότητα, η ομαδικότητα και η μάχιμη ανεξαρτησία και η αποφασιστικότητα, παραμένουν πυρήνας του ήθους της ομάδας μας και αποτελούν την κληρονομιά του, μαζί φυσικά με το όνομα της οικογένειας Williams με το οποίο αγωνιζόμαστε περήφανα. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του αυτή τη δύσκολη στιγμή».