Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Χάντμπολ - Η ΟΧΕ ζήτησε wild card για τη συμμετοχή της Εθνικής ανδρών στο Παγκόσμιο του 2025

Μπορεί η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών να μην κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2025, ωστόσο ενδέχεται να έχει άλλη μια... ευκαιρία να δώσει για δεύτερη φορά στην Ιστορία της το «παρών» στη διοργάνωση.

Και αυτό γιατί, λίγες ημέρες μετά τους αγώνες μπαράζ με την Ολλανδία (8 & 12 Μαΐου), η ΟΧΕ γνωστοποίησε ότι απέστειλε σήμερα (15/5) επιστολή στην Διεθνή Ομοσπονδία Χάντμπολ, ζητώντας να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο του 2025 με κάρτα ελευθέρας συμμετοχής (wild card).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο της IHF έδωσε wild card στην Ολλανδία και τη Σλοβενία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 (11-29 Ιανουαρίου), το οποίο διεξήχθη σε Πολωνία και Σουηδία.

Η σχετική ανακοίνωση της ΟΧΕ:

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος με σημερινή (15/5) επιστολή της στη Διεθνή Ομοσπονδία Χάντμπολ και τον Προεδρό της Δόκτωρ Μουσταφά Χασάν, αιτήθηκε wild card για τη συμμετοχή της Εθνικής Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2025.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πριν λίγα 24ωρα αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από την πανίσχυρη Ολλανδία στα μπαράζ της διοργάνωσης, αλλά μπορεί να βρεθεί στη μεγάλη γιορτή του παγκοσμίου χάντμπολ που θα διεξαχθεί σε Κροατία, Δανία και Νορβηγία, το διάστημα 14 Ιανουαρίου-2 Φεβρουαρίου 2025.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Χάντμπολ έχει προβλέψει δύο Wild Cards για τη συμπλήρωση των 32 χωρών που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά, καθώς 30 εισιτήρια έχουν ήδη εξασφαλιστεί από τις Ηπειρωτικές Ομοσπονδίες.

H OXE στο έγγραφό της στην ΙHF επισημαίνει τη μεγάλη πρόοδο του ελληνικού χάντμπολ τα τελευταία χρόνια, τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε οργανωτικό επίπεδο.

Αυτό αποδεικνύεται από τη συμμετοχή της Εθνικής Ανδρών στο EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της και την πρόκριση της Εθνικής Νέων και της Εθνικής Εφήβων μετά από δεκαετίες στα αντίστοιχα EURO 2024 που θα διεξαχθούν το προσεχές καλοκαίρι.

Επιπλέον, η Ελλάδα διοργάνωσε τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων Beach Handball του 2022 στο Ηράκλειο της Κρήτης, αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων (Κ21) του 2023 στην Αθήνα, σε συνεργασία με τη Γερμανία.

Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι το ελληνικό χάντμπολ έχει αλλάξει επίπεδο και η Ομοσπονδία δείχνει έμπρακτα τη βούλησή της να αναπτύξει και να εξελίξει το άθλημα στη χώρα, αλλά και σε διεθνές επίπεδο».