Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σε δίκη για τρία κακουργήματα ο πρώην προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό 21χρονης αθλήτριας

Υπόθεση βιασμού 21χρονης αθλήτριας: Σε δίκη για 3 κακουργήματα ο πρώην προπονητής ιστιοπλοΐας

Δεκτή έγινε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών η πρόταση του εισαγγελέα Θεολόγου Δελληβέρη-Δομένικου για δίκη του πρώην προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τρία κακουργήματα, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές της Τρίπολης από τις 24 Ιανουαρίου του 2021.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή έχει επιβάλλει στον κατηγορούμενο ισόβιο αποκλεισμό από οποιαδήποτε ιδιότητα ακόμα και αυτή του αθλητή. Η συγκεκριμένη υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη έπειτα από καταγγελία που έκανε η 21χρονη σήμερα αθλήτρια που πριν από 11 χρόνια υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον κατηγορούμενο, ο οποίος συνελήφθη στη Σάμο, όπου και εργαζόταν ως προπονητής τα δύο τελευταία χρόνια.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε σχέση με την καταγελούσα όταν αυτή ήταν μεγαλύτερη των 12 ετών, καθώς επίσης κι ότι ήταν λογοδοσμένοι και ότι θα την παντρευόταν. Ωστόσο, οι δικαστές, αποφαινόμενοι με βούλευμα, αποφάσισαν να διαταχτεί η εξακολούθηση της προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου για ακόμα 6 μήνες, δηλαδή μέχρι τις 24 Ιανουαρίου του 2022 και στη συνέχεια να παραπεμφθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, καθώς κατηγορείται για τα κακουργήματα του βιασμού και της αποπλάνησης παιδιών, κατ' εξακολούθηση μάλιστα σε βάρος του προσώπου που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη.

Χαρακτηριστικό είναι το σημείο στο βούλευμα, όπου αναφέρει πως ο κατηγορούμενος «άλλοτε χρησιμοποιώντας την υπέρμετρη δύναμη του και άλλοτε απειλώντας ότι θα σκοτώσει την ίδια και τους γονείς της με όπλα που της είχε δείξει, εξουδετέρωνε τη βούλησή της να αντισταθεί και εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας της και τον φόβο της για τις τυχόν συνέπειες της προβολής αντίστασης, την εξανάγκασε παρά τη θέλησή της να έρθει σε κατά φύση συνουσία μαζί του και να υποστεί άλλες ίσης βαρύτητας γενετήσιες πράξεις».

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως σε πολλά σημεία το βούλευμα παραπέμπει στην εισαγγελική πρόταση που αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος είχε καταστρώσει από το 2009 το «εγκληματικό του σχέδιο», με στόχο να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των γονιών της αθλήτριας και παράλληλα, να αποσπάσει από αυτούς πληροφορίες που είχαν να κάνουν με τον χαρακτήρα της, την ψυχοσύνθεσή της και «να την προσεγγίσει εν γνώσει της ανηλικότητάς της και να την εκμεταλλευτεί σεξουαλικά».