Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κόντρα Βολικάκη με την ομοσπονδία ποδηλασίας (ΦΩΤΟ)

Κόντρα Βολικάκη με την ομοσπονδία ποδηλασίας (ΦΩΤΟ)

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Χρήστος Βολικάκης δημοσιεύει μία επιστολή-επίπληξη της ομοσπονδίας ποδηλασίας για τον ίδιο.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Έλληνας ποδηλάτης με συμμετοχή σε τέσσερις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων:

«Σας παραθέτω κατωτέρω επιστολή-επίπληξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, η οποία απευθύνεται στο πρόσωπο μου και την οποία με έκπληξη αντίκρισα. Θλίβομαι για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι αθλητές στην χώρα μας από τις οικίες ομοσπονδίες, που αντί να βοηθήσουν στην προώθηση του εκάστοτε αθλήματος αρμοδιότητας τους καταφέρνουν με τις ενέργειες τους να πηγαίνουν τον αθλητισμό χρόνια πίσω. Έτσι και στην συγκεκριμένη περίπτωση κάποιοι παράγοντες της ΕΟΠ ενοχλήθηκαν από τις αλήθειες που κοινοποίησα με τις από 24 και 25 Αυγούστου αναρτήσεις μου σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μου απέστειλαν την προαναφερόμενη επαίσχυντη επιστολή - επίπληξη. 

Έχω μάθει στην ζωή μου να πορεύομαι μόνο με αλήθειες και απτές αποδείξεις για τα λεγόμενα μου. Η αλήθεια πονάει και ενοχλεί κάποιους, όμως όπως αποδείχθηκε προσφάτως στην χώρα μας και συγκεκριμένα στον χώρο του αθλητισμού όταν λέγεται από ανθρώπους  που έχουν βήμα πέφτουν οι μάσκες και ίσως κάποια παιδιά στον μέλλον να έχουν καλύτερη τύχη.

Θα παλέψω μέχρι τέλους με όλες τις δυνάμεις μου φυσικές και νομικές αφού αυτόν τον δρόμο επέλεξε η ΕΟΠ για την πρόοδο της ποδηλασίας, για το δίκιο των αθλητών και για ηθική και υλική δικαίωση όσων παιδιών καθημερινά αγωνίζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και ορισμένοι παίζουν με τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.

Με εκτίμηση

Χρήστος Βολικάκης».