Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τεντόγλου Πετρούνιας

Ελληνικός θρίαμβος! Τι έκαναν σήμερα οι Έλληνες αθλητές στο Τόκιο

Δύο μετάλλια προστέθηκαν στον συνολικό απολογισμό της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία με το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος, αλλά και με τις δηλώσεις που ακολούθησαν.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο στους κρίκους, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των Ελλήνων αθλητών στο Τόκιο στα τρία μετάλλια.

Με δύο αθλήτριες θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στον τελικό του επί κοντώ γυναικών. Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου με άλμα στα 4.55 μέτρα έκλεισε θέση για τον τελικό της  ερχόμενης Πέμπτης (13:20 ώρα Ελλάδος) όπου θα γίνει μεγάλη μάχη. 

Η βροχή δυσκόλεψε τις αθλήτριες με τους διοργανωτές να αποφασίζουν τη διακοπή του αγωνίσματος και να δίνουν το εισιτήριο σε 15 επικοντρίστριες. Η Ελένη Πόλακ που συμμετείχε επίσης στον προκριματικό αποκλείστηκε από τον τελικό.

Η Εθνική πόλο ανδρών διέλυσε τις ΗΠΑ (14-5) και κατέλαβε την πρώτη θέση του ομίλου. Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της σφυροβολίας, με καλύτερη προσπάθεια στα 72.19μ, ενώ εκτός έμεινε και ο Μιχάλης Αναστασάκης με 73.52μ.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη προκρίθηκε επεισοδιακά στα ημιτελικά, όπου κατέλαβε την 23η θέση της τελικής κατάταξης. Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Ευαγγελία Παπάζογλου κατέλαβαν τη δέκατη θέση στο ελεύθερο πρόγραμμα και θα συνεχίσουν αύριο την προσπάθειά τους στο τεχνικό.

Αναβλήθηκαν οι ιστιοδρομίες στα 470 ανδρών και γυναικών, με τα δίδυμα Τσουλφά-Σπανάκη και Μαντή Καγιαλή να δίνουν τον αγώνα τους αύριο.