Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τζόκοβιτς για εμβόλιο: «Πρέπει να έχεις την ελευθερία να επιλέξεις τι θα βάλεις στο σώμα σου»

Τζόκοβιτς για εμβόλιο: «Πρέπει να έχεις την ελευθερία να επιλέξεις τι θα βάλεις στο σώμα σου»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς  επανέλαβε τη θέση του σχετικά με την ελευθερία επιλογής έναντι της λήψης του εμβολίου για την Covid-19, καθώς η αγωνία μεγαλώνει για τη συμμετοχή του στο Australian Open τον Ιανουάριο.

Ο Σέρβος πρωταθλητής έχει επανειλημμένα αρνηθεί να αποκαλύψει την κατάσταση του εμβολιασμού του και είπε τον περασμένο μήνα ότι δεν ήταν σίγουρος αν θα υπερασπιζόταν τον τίτλο του στη διοργάνωση, τη στιγμή που κυβερνητικά στελέχη της πολιτείας της Βικτώριας, έχουν ανακοινώσει ότι οι μη εμβολιασμένοι παίκτες θα αποκλειστούν από το τουρνουά.

Ο Νικ Κύργιος, δήλωσε στο podcast του αυτή την εβδομάδα ότι έχει κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου αλλά δεν θεώρησε σωστό να εξαναγκάσει κανέναν, πόσο μάλλον αθλητές, να εμβολιαστούν. Απαντώντας στα σχόλια του Κύργιου, ο οποίος έχει επικρίνει τον Τζόκοβιτς πολλές φορές στο παρελθόν για διάφορους λόγους, ο Σέρβος είπε:

«Ήταν απροσδόκητο γνωρίζοντας τι είχε ειπωθεί από αυτόν προς εμένα τα τελευταία δύο χρόνια. Αλλά αυτή τη φορά πρέπει να συμφωνήσω μαζί του ότι η ελευθερία επιλογής είναι απαραίτητη για όλους, είτε είμαι εγώ είτε κάποιος άλλος. Δεν έχει σημασία αν είναι εμβολιασμός ή οτιδήποτε άλλο στη ζωή. Θα πρέπει να έχεις την ελευθερία να επιλέξεις, να αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τι θέλεις να βάλεις στο σώμα σου» είπε ο 34χρονος στους δημοσιογράφους στο Τορίνο της Ιταλίας, όπου αγωνίζεται στο ATP που ολοκληρώνει τη σεζόν και προσέθεσε κλείνοντας:

«Ήμουν πάντα υπέρμαχος αυτού και πάντα υποστηρικτής της ελευθερίας της επιλογής, και πάντα θα το υποστηρίζω γιατί η ελευθερία είναι απαραίτητη για μια ευτυχισμένη και ευημερούσα ζωή», πρόσθεσε ο Τζόκοβιτς, ο οποίος έχει κερδίσει 20 Grand Slam, μεταξύ των οποίων και εννέα Australian Open.