Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ράλι Ακρόπολις: Εντυπωσιακός Ροβάνπερα, στην κορυφή της γενικής (ΦΩΤΟ)

Ράλι Ακρόπολις: Εντυπωσιακός Ροβάνπερα, στην κορυφή της γενικής (ΦΩΤΟ)

Το Ράλι Ακρόπολις ξεκίνησε για τα καλά και οι δύο πρώτες «κανονικές» Ειδικές Διαδρομές πραγματοποιήθηκαν γύρω από το Λουτράκι. Οι ΕΔ αυτές ήταν οι «Άγιοι Θεόδωροι 1» και το «Λουτράκι». Το πρόγραμμα της ημέρας καθυστέρησε να ξεκινήσει για περίπου 15 λεπτά, λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης στην Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου.

Ο Κάλε Ροβάνπερα με το Toyota Yaris ήταν εκείνος που έκανε το καλύτερο ξεκίνημα στον αγώνα, καθώς κέρδισε την ΕΔ «Λουτράκι» και πέρασε πρώτος στη γενική κατάταξη του αγώνα. Τον ακολουθεί στη 2η θέση ο Οτ Τάνακ με το Hyundai i20. Ο Εσθονός ήταν εκείνος που κέρδισε την ΕΔ «Αγιοι Θεόδωροι 1» και βρίσκεται 3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Φινλανδό.

Ο Σεμπαστιέν Οζιέ με Toyota Yaris έκανε καλύτερο του αναμενομένου ξεκίνημα και παρότι έμπαινε πρώτος στις ΕΔ και «σκούπιζε» τον δρόμο για τους υπόλοιπους, βρίσκεται στην 3η θέση της γενικής κατάταξης με διαφορά 4,3 δευτερολέπτων από τον Ροβάνπερα. Ακολουθούν οι Ντάνι Σόρντο και Τιερί Νεβίλ της Hyundai αμέσως μετά το δίδυμο της M-Sport Ford με τον Φουρμό μπροστά από τον Γρίνσμιθ.

Γενική κατάταξη μετά την 3η ΕΔ:

4

412