Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
WRC: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Οζιέ (ΦΩΤΟ)

WRC: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Οζιέ (ΦΩΤΟ)

Ήταν μία δύσκολη τελευταία μέρα στο Ράλι Μόντσα για όλα τα πληρώματα της Toyota, πλην του Sebastien Ogier.

O Γάλλος είχε μία τρομακτική στιγμή, όταν πέρασε ξυστά από ένα τσιμεντένιο εμπόδιο από αυτά που διαμορφώνουν τα σικέιν και πέρα από τις σπίθες που παράχθηκαν, το Yaris WRC του έμεινε άθικτο κι εκείνος έμεινε στην πρωτοπορία. Αυτό του εξασφάλισε και μαθηματικά πλέον τον τίτλο των οδηγών, τον όγδοο της καριέρας του, στην τελευταία πλήρη σεζόν του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Ο Elfyn Evans είχε τετακέ (όπως κι ο Kalle Rovanpera), έχασε χρόνο και μαζί τη νίκη και την ευκαιρία για τον τίτλο. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ουαλός βρέθηκε κοντά στην πηγή και δεν ήπιε νερό, αν και φέτος το έργο του ήταν σαφώς δυσκολότερο, φτάνοντας στον τελικό.

Την τρίτη θέση εξασφάλισε ο Dani Sordo, ολοκληρώνοντας την χρονιά με ένα δυνατό αποτέλεσμα, μπροστά από τον Thierry Neuville. Ο Βέλγος δεν ανέκτησε ποτέ τη θέση του βάθρου που έχασε νωρίς στον αγώνα.

Πίσω τους ο Oliver Solberg. Ο νεαρός Σουηδός, στην τρίτη του συμμετοχή με το i20 Coupe WRC, σημείωσε το καλύτερο αποτέλεσμά του στη μεγάλη κατηγορία, έδειξε σταθερότητα και συνέπεια στα περάσματά του και μπήκε στο κλίμα ενόψει των αυξημένων καθηκόντων του το 2022.

Ο Teemu Suninen κέρδισε άλλη μία θέση κατά την τελευταία μέρα του αγώνα, τερματίζοντας στο πρώτο του ράλι με τη Hyundai στην 6η θέση.

Ο λόγος που κέρδισε αυτή τη θέση ο Φινλανδός έγκειται στο λάθος του Takamoto Katsuta που χτύπησε σε ένα από τα εμπόδια για τα σικέιν και έσπασε την ανάρτησή του, τερματίζοντας όπως-όπως την SS15. Οι μηχανικοί της Toyota είχαν έτοιμο το αυτοκίνητο για την τελευταία ΕΔ της ημέρας, και κατάφερε να περάσει την γραμμή του τερματισμού.

Ο Gus Greensmith δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να περάσει ξανά στην 7η θέση, την οποία έχασε χθες μετά το πρόβλημα με το πεντάλ του φρένου και περιορίστηκε στην 8η για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν.

Τέλος, ο Kalle Rovanpera συνέχισε να ακολουθεί το πλάνο της ομάδας που τον ήθελε να τερματίσει με ασφάλεια τον αγώνα και τα κατάφερε τελευταίος εκ των WRCars στη δεκάδα.

Αναλυτικά η κατάταξη με το τέλος του ράλι:

Rally Monza 3η Μέρα