Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
142

Γιουνές: «Έτσι θα τα καταφέρουμε στο Europa League»

Ο Χαμζά Γιουνές, μίλησε για τη φετινή πορεία του Άρη, αλλά και για την προσωπική του επίδοση, ενώ παράλληλα τόνισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να ετοιμάζονται για τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

-Η όλη ιστορία με τον ιδιαίτερο πανηγυρισμό σου, πως ξεκίνησε;
 
«Είναι ένα μυστικό. Άρχισα όμως να το κάνω στο παιχνίδι της Κρήτης με τον Ο.Φ.Η. όπου σκοράρα δύο φορές. Είδα ότι άρεσε σε όλους και έτσι το συνέχισα. Όλοι μου ζητούσαν να το κάνω. Έτσι έγινε γνωστός αυτός ο πανηγυρισμός».

-Το ματς της Κρήτης κόντρα στον Ο.Φ.Η., είναι ίσως και η καλύτερη στιγμή σου φέτος με τον Αρη;

«Νομίζω πως ναι. Κανείς δεν περίμενε ότι μπορούν να μπουν δύο γκολ τόσο γρήγορα. Και ήταν πολύ σημαντικά για την ομάδα. Μας έκανε πολύ χαρούμενους εκείνο αποτέλεσμα. Ηταν τρεις σημαντικοί βαθμοί, σε μία δύσκολη έδρα».

-Η καλύτερη και η χειρότερη περίοδος για την ομάδα φέτος;

«Η κακή μας περίοδος ήταν στα ντέρμπι του 1ου γύρου. Χάσαμε στα περισσότερα. Ήταν δύσκολο για εμάς. Ήμασταν μία καινούργια ομάδα και βρεθήκαμε να παίζουμε νωρίς μαζεμένα παιχνίδια απέναντι στους υπόλοιπους μεγάλους. Δεν είχαμε δέσει ακόμα, ώστε να παρουσιάζουμε ένα καλό σύνολο. Ο,τι κάναμε δηλαδή στη συνέχεια. Βελτιωθήκαμε και παρουσιάσαμε κάτι καλύτερο. Ευτυχώς τελειώσαμε πολύ καλά τη χρονιά. Κάναμε μεγάλη πρόοδο ως ομάδα».

- Ποια ξεχωρίζεις ως καθοριστική νίκη για τον φετινό Αρη; Αυτή με τη Λαμία στη Θεσσαλονίκη ή κόντρα στην Ξάνθη εκτός έδρας;

«Η αρχή έγινε μέσα στην Ξάνθη. Εκεί ξεκίνησε μία καλή περίοδος για εμάς. Πετύχαμε μία σημαντική νίκη. Είναι δύσκολο να πάρεις κάτι εκεί. Και αυτή η νίκη, έφερε κι άλλες στη συνέχεια. Πήραμε σημαντικούς βαθμούς στη συνέχεια».

-Είχες άλλη χρονιά στην καριέρα σου με τόσα δοκάρια;

«Νομίζω φέτος είχα επτά (σ.σ. γέλια). Δεν θυμάμαι ακριβώς. Αλλά ήταν πολλά. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

-Και τώρα περιμένεις τα ευρωπαϊκά παιχνίδια...

«Πρέπει να προετοιμαστούμε καλά και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Στα πρώτα παιχνίδια λογικά δεν θα έχουμε δύσκολο αντίπαλο, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να τα καταφέρουμε»

-Κόντρα στην Ξάνθη, σε είδαμε να δημιουργείς πέραν του σκοραρίσματος.

«Παίξαμε λίγο διαφορετικά σε αυτό το ματς. Κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα. Βγάλαμε πολύ καλές τελικές πάσες. Έγινε πιο εύκολο το έργο της ομάδας στην τελική προσπάθεια. Κάναμε καλές επιλογές, παίζαμε γρήγορα και με λίγες επαφές».

-Από τα εννέα γκολ που πέτυχες, ποιο ξεχωρίζεις; Ισως αυτό κόντρα στη Λάρισα;

«Νομίζω όλοι ξεχωρίζουν αυτό το γκολ. Και εγώ μαζί. Πιστεύω είναι το καλύτερο γκολ που σκόραρα φέτος. Ήταν το πρώτο γκολ, άρα και κάπως ιδιαίτερο για μένα».

-Στη Ρουμανία πρόσφατα έγραψαν ότι έχεις πρόταση από την Πετρολούλ;

«Οχι, δεν είχα κάποια πρόταση. Μπορούν να γράφουν ό,τι θέλουν. Δεν θα τους απαγορεύσω. Δεν είναι αλήθεια όμως».