Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βικελιδης

Να δώσει εξηγήσεις η ΔΕΗ για το θέμα της ΠΑΕ Άρης....

Την αδυναμία της να καταβάλει το 10% του ποσού που οφείλει στην ΔΕΗ για το "Κλ. Βικελίδης", προκειμένου να γίνει διακανονισμός του υπέρογκου χρέους της ομάδας προς την εταιρεία, φέρεται πως εξέφρασαν οι διοικούντες της ομάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών".

Για το θέμα είχε γράψει το Filathos.gr από την 1η Αυγούστου και σύμφωνα με το ρεπορτάζ το χρέος προς την ΔΕΗ, για το οποίο έγινε συζήτηση  και στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του συλλόγου, ξεπερνάει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Το όλο πρόβλημα, ωστόσο, που αντιμετωπίζει ο Άρης, δημιουργεί σειρά ερωτημάτων, κυρίως για το τρόπο λειτουργίας της ΔΕΗ και την αντιμετώπιση που έχουν οι πελάτες της. Η εταιρεία θα πρέπει να απαντήσει επισήμως για το αν έχει εισπράξει προκαταβολή από τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, ενώ θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τα μέτρα που πήρε ή θα πάρει εναντίον του Άρη από τη στιγμή που υπάρχει αδυναμία καταβολής της προκαταβολής, που ανέρχεται στις 150.000 ευρώ (το 10% του χρέους).

Το ποσό που οφείλει ο σύλλογος στην ΔΕΗ είναι πολύ μεγάλο, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι η εταιρεία έχει προβεί στη λήψη μέτρων (έχει κόψει το ρεύμα) για πολύ μικρότερα ποσά και μάλιστα σε φυσικά πρόσωπα, που "κτυπήθηκαν" από την οικονομική κρίση και αποδεδειγμένα δεν ήταν σε θέση να καταβάλουν χρήματα, έναντι των οφειλών τους, προκειμένου να μην κοπεί η ηλεκτροδότηση στο σπίτι τους ή στον χώρο εργασίας τους. 

Η ΔΕΗ, λοιπόν, είναι υποχρεωμένη να δώσει εξηγήσεις για το θέμα της οφειλής του Άρη για το "Κλ. Βικελίδης". Αν μη τι άλλο είναι (επιεικώς) απαράδεκτο να δημοσιοποιούνται τα μέτρα της ΔΕΗ εναντίον πολιτών, οι οποίοι συγκριτικά με τα χρήματα που χρωστάει ο Άρης οφείλουν "ψίχουλα", και στην περίπτωση του συλλόγου της Θεσσαλονίκης να μην υπάρχει η παραμικρή αντίδραση εκ μέρους της μεγαλύτερης εταιρείας του ελληνικού δημοσίου.