Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καρυπίδης

Οι Κινέζοι και το πλάνο στήριξης για την ανακαίνιση του «Κλ. Βικελίδης»

Εκπρόσωποι 14 κινέζικων εταιριών βρέθηκαν στο γήπεδο του Άρη, με επικεφαλής τον δήμαρχο της πόλης Ντον Γκουάν, Xiao Yafei, αποδεχόμενοι τη σχετική πρόσκληση του μεγαλομετόχου της ομάδας, Θόδωρου Καρυπίδη. Μάλιστα ο Xiao Yafei με δηλώσεις του αναφέρθηκε τόσο στον στόχο της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη όπως και στην έναρξη μιας ευρύτερης συνεργασίας με τον Άρη. «Θέλουμε να συνεργαστούμε με την ΠΑΕ Άρης και γενικώς με την εδώ πλατφόρμα, όπως επίσης να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τη Θεσσαλονίκη και ειδικά για τον αθλητισμό. Εκπροσωπώ μια πόλη με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων ανθρώπων εκ των οποίων τα 1,8 εκατομμύρια είναι μαθητές δημοτικού και γυμνασίου. Μας ενδιαφέρει η επένδυση, όπως και οι εντονότερες ανταλλαγές ομάδων και μαθητών. Στην πόλη μας βρίσκεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο του κόσμου στην παραγωγή και αθλητικών ειδών», δήλωσε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα έργα ανακαίνισης του «Κλ. Βικελίδης»:

 «Τα περισσότερα από τα προϊόντα που θα χρειαστούν για την ανακαίνιση του γηπέδου του Άρη θα είναι από το δικό μας εργοστάσιο στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας αλλά και προώθησης των προϊόντων μας. Θέλαμε επίσης να δούμε από κοντά τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Άρη».

Ο Θόδωρος Καρυπίδης επιβεβαίωσε, με δηλώσεις του ότι οι συζητήσεις του με τους εκπροσώπους των κινέζικων ομίλων επιχειρήσεων αφορούν την ανακαίνιση του «Κλ. Βικελίδης» και υποστήριξε ότι έχει λάβει σχετική δέσμευση. «Είμαι πολύ χαρούμενος που φιλοξενούμε στην πόλη μας φίλους και συνεργάτες από την Ντον Γκουάν. Είναι ιδιαίτερη τιμητική η παρουσία του Δημάρχου αλλά και του προέδρου του Επιμελητηρίου. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον συνέταιρό μας και εκπρόσωπο της Royal Group και στόχος είναι να γίνει εντονότερη η εξαγωγή ελληνικών προϊόντων στη Νότια Κίνα”, τόνισε αρχικά ο μεγαλομέτοχος του Άρη για να συμπληρώσει: 

“Προς αυτήν την κατεύθυνση ιδρύσαμε εταιρία στην Κίνα και ο σκοπός της παρουσίας του στην Ελλάδα είναι η ίδρυση εταιρίας και στην Ελλάδα, με σκοπό τις εξαγωγές. Προφανώς και δεν στεκόμαστε εδώ, θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε συνεργασία στον τομέα του αθλητισμού, είναι κάτι που μας ενδιαφέρει, γι’ αυτό τους προσκαλέσαμε στο γήπεδο. Αναλύσαμε το σχέδιό μας για το γήπεδο και το πλάνο ριζικής ανακαίνισης. Είναι άνθρωποι ισχυροί σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στον τομέα της τεχνολογίας και δεσμεύτηκαν ότι θα μας στηρίξουν ούτως ώστε να γίνει όλα το συντομότερο δυνατό».