Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Το Epidavros Action 2019 κέρδισε το στοίχημα!

Το στοίχημα κερδήθηκε και φέτος! Το Epidavros Action 2019 ολοκληρώθηκε έχοντας αφήσει το στίγμα του στα multi sport events, δημιουργώντας μια διοργάνωση που πλέον μπορεί να θεωρηθεί θεσμός, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για μια ακόμα καλύτερη συνέχεια. 

Το διήμερο 14-15 Σεπτεμβρίου, ήταν η σειρά της όμορφης και γραφικής Επιδαύρου να, γεμίσει κόσμο, χρώματα, μουσικές και αθλητικές δράσεις, σε μια υπέροχη γιορτή του αθλητισμού, η αρτιότητα της οποίας άφησε ικανοποιημένους όλους όσοι είχαν την ευκαιρία να την απολαύσουν.

Περισσότεροι από 2.000 επισκέπτες βρέθηκαν στην αργολική πόλη και απόλαυσαν μια άψογη διοργάνωση με πολλές συγκινήσεις, δυνατούς και ανταγωνιστικούς αγώνες, σπουδαίους πρωταγωνιστές και άλλα πολλά, με τους διοργανωτές να συμφωνούν πως ήταν η καλύτερη διοργάνωση, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη! 

Και το αγωνιστικό σκέλος έκλεψε την παράσταση, αφού οι συμμετοχές ξεπέρασαν τον αριθμό – ρεκόρ των 750 σε όλα τα αγωνίσματα, γεγονός που αποδεικνύει πως το Epidavros Action κερδίζει όλο και περισσότερο την αγάπη του αθλητικού κοινού και όχι μόνο. 

Αξίζει να αναφερθεί πως, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, για την ασφάλεια των αθλητών υπήρξε αλλαγή στην κολυμβητική διαδρομή. 

Μεγάλες προσωπικότητες πλαισίωσαν το αγωνιστικό κομμάτι, με τους Γρηγόρη Σουβατζόγλου και Παναγιώτη Δημόπουλο να κλέβουν την παράσταση και να προσφέρουν ένα όμορφο θέαμα και να ανεβάζουν το επίπεδο του ανταγωνισμού. 

Ο Παναγιώτης Δημόπουλος ήταν ο μεγάλος νικητής στο αγώνισμα των 1.500 μ. κολύμβησης, ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου τερμάτισε πρώτος στα 3.000 μ. κολύμβησης, ενώ πρώτη στο Swim Kids (300 μ.) ήταν η Στέλλα Ρώτα.

Πρώτη γυναίκα στα 1.500 μ. κολύμβησης η Ειρήνη Κανέτση, πρώτη στα 3.000 μ. κολύμβησης η Δάφνη Γεωργιάδου, ενώ πρώτο αγόρι στο Swim Kids ο Μιλτιάδης Μαρλαγκούτσος. 

Ο Παναγιώτης Δημόπουλος τερμάτισε πρώτος και στο City Run των 5.000 μ., με τη Νεφέλη Παπαγεωργίου να είναι η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε στο αγώνισμα, ενώ στο Kids City Run (1.500 μ.) πρώτοι τερμάτισαν ο Γιάννης Κροκίδης και η Αναστασία Παπαντωνίου. 

Ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου κέρδισε την Standard διαδρομή, με τη Λιάνα Χασιώτη να είναι η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε, ο Παναγιώτης Δημόπουλος κέρδισε το Sprint, όπου πρώτη γυναίκα τερμάτισε η Εύα Μπέκα, ενώ ο Στάθης Παντέλης κέρδισε στο Super Sprint, με την Ελένη Κήπου να τερματίζει πρώτη από τις γυναίκες και στην τρίτη θέση της κατάταξης. 

Ο Γιάννης Καρπούζης ήταν ο πρώτος της κατάταξης στο Aquathlon, πρώτη από τις γυναίκες ήταν η Κατερίνα Πολίτη, ενώ στο  Kids Aquathlon τις δυο πρώτες θέσεις κατέλαβαν η Στέλλα Ρώτα και η Ελέσσα Μητριτσάκη και την τριάδα έκλεισε ο Μιλτιάδης Μαρλαγκούτσος.

Στην σκυταλοδρομία, πρώτη αναδείχθηκε η τριάδα των Ανδρέα Κραβαρίτη-Αναστάση Αργυρού-Γιώργου Παρζίκα, ενώ στο sprint επικράτησε η τριάδα των Χρήστου Κοντογιανόπουλου-Λάμπρου Καρούτσου-Σωτήρη Μαρκόπουλου.