Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στηβ Γιατζόγλου

Στηβ Γιατζόγλου: «Η μάνα μου ήταν Εβραία... Είμαι κι εθνικιστής. Και Ολυμπιακός»

Ο έμπειρος τεχνικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή « βράδυ με τον Πέτρο Κωστόπουλο » «χάρισε» πολλές νέες ατάκες που θα συζητηθούν

Παρακάτω παραθέτουμε κάποια αποσπάσματα της συνέντευξης του στην βραδυνή εκπομπή του Alpha :

“Εχω χαρακτηριστεί φασίστας, ρατσιστής, ναζί. Και κωλοεθνικιστής. Του λέω του κόπανου. Εγώ γεννήθηκα εθνικιστής, μέσα σε ελληνικό σχολείο, σε ελληνική εκκλησία. Σε ελληνικό δρόμο. Μεγάλωσα μέσα στον ελληνισμό. Δεν μπορεί κάποιος να συμφωνεί με όλα. Δεν σημαίνει ότι όταν ακούς μία συζήτηση, συμφωνείς με όλα”, ανέφερε αρχικά για την κριτική που δέχτηκε με αφορμή την παρουσία του σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής.

Σχολίασε επίσης  τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αναφέροντας πως: “Για μένα είναι λυπηρό που χρησιμοποιείται για πολιτικούς λόγους. Τα δύο παιδιά της Χρυσής Αυγής; Ξέρεις το όνομά τους; Γιατί; Ολη αυτή η προπαγάνδα που γίνεται πάνω στη δολοφονία του Φύσσα...”

Όσο για την ατάκα περί “κακιάς στιγμής είπε ”: “Συνήθως στη σημερινή εποχή όταν γίνεται δολοφονία, γίνεται με όπλο, όχι με μαχαίρι. Κανείς δεν πρέπει να χάνει τη ζωή του για τα πολιτικά...”.

Αναφορικά με  τη Χρυσή Αυγή κι αν τον πείθουν όσα λέει: “Δεν έχω πειστεί από τίποτα. Δεν μπορείς να πιστέψεις και τίποτα. Αυτό που δεν γνωρίζεις εσύ κι ο κόσμος, είναι ότι εγώ στις περασμένες εκλογές ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ. Τι πρέπει να πούμε, ότι ξαφνικά έγινα φασίστας (σ.σ. επειδή πήγε στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής); Γιατί είναι απομονωμένο αυτό το 10% του ελληνικού πληθυσμού; Η μάνα μου ήταν Εβραία... Είμαι κι εθνικιστής. Και Ολυμπιακός”!

Για  την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο NBA, είπε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που ο  Αντετοκούνμπο είναι Έλληνας, αποτελεί κόσμημα για την Ελλάδα. Είναι φαινόμενο, τον παρομοιάζω με τον Μάικλ Τζάκσον! Διαφωνούσα ριζικά με τον τρόπο που τον χρησιμοποιούσαν στην Εθνική ομάδα. Δεν έβγαλαν αυτά που μπορούσε να κάνει. Έχει πολλά να δώσει, ελπίζω στο μέλλον να αξιοποιηθεί καλύτερα”.

Τέλος όταν ρωτήθηκε γιατί δεν καλείται πλέον  σε αθλητικές εκπομπές, σχολίασε : “Εχω γίνει persona non grata. Χάρη τους έκανα. Πιστεύω ότι μπήκα σε μία black list με αυτή την κίνηση. Το μόνο λάθος που έκανα είναι ότι ψήφισα τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα πάω σε εκδήλωση και για τα Ίμια που θα διοργανώσει η Χρυσή Αυγή”.