Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΜΑΤΙ

Επίσημη ενημέρωση: Στους 80 οι νεκροί από την φωτιά στο Μάτι, 8 αγνοούμενοι

Ογδόντα άνθρωποι περιλαμβάνονται επίσημα στον κατάλογο των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Από αυτούς οι 76 ταυτοποιήθηκαν μέσω DNA από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της αστυνομίας, ενώ άλλοι τέσσερις έχουν υποκύψει στα εγκαύματά τους στα νοσοκομεία όπου είχαν διακομισθεί. 

Πλέον, μετά και τις νέες ταυτοποιήσεις στον κατάλογο των αγνοούμενων περιλαμβάνονται 8 άνθρωποι. Σήμερα πάντως, ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή, ανοιχτά της Γλυφάδας η σορός μιας γυναίκας που έφερε εγκαύματα, ωστόσο δεν έχει γίνει σαφές αν έχει περιληφθεί στον κατάλογο των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.  Πάντως, προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι η Πυροσβεστική, εννέα μέρες μετά την φονική πυρκαγιά εξακολουθεί να μην ανακοινώνει τα ονόματα των ταυτοποιημένων θυμάτων, ούτε εκείνους που περιλαμβάνονται στη λίστα των αγνοούμενων, επιτείνοντας με τον τρόπο αυτό τη σύγχυση για τον αριθμό των νεκρών. 

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τον έως τώρα τραγικό απολογισμό έχει ως εξής: 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 76.

Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.

Οι αγνοούμενοι, υπολογιζόμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, ανέρχονται σε οκτώ άτομα.