Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
2

Σωκράτης: «Έμαθα πολλά από Μαλντίνι και Τιάγκο Σίλβα, μεγάλο σχολείο ο Νέστα»

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αναφέρθηκε στη θητεία του στη Μίλαν και τόνισε ότι παίζοντας δίπλα σε Μαλντίνι, Νέστα και Τιάγκο Σίλβα, κέρδισε πολλά πράγματα που θέλει να δείξει στη νέα του ομάδα, την Άρσεναλ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του διεθνή Έλληνα κεντρικού αμυντικού στα βρετανικά ΜΜΕ:

«Είμαι εδώ πρώτα για να δείξω ότι είμαι αμυντικός και μετά όλα τα άλλα. Φυσικά, πρέπει να ξέρεις πώς να παίζεις με τη μπάλα στα πόδια. Πολλές ομάδες και πολλοί προπονητές κοιτάζουν πλέον τι κάνει ένας αμυντικός με τη μπάλα στα πόδια και όχι πώς αμύνεται.

Με τον νέο προπονητή (σ.σ. Ουνάι Έμερι) δουλεύουμε σε καταστάσεις όταν δεν έχουμε τη μπάλα στην κατοχή μας. Με αυτόν, όλοι οι παίκτες δουλεύουν στην τακτική. Κοιτάζουμε πολλά βίντεο, τι κάνουμε λάθος, τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα. Νομίζω και εύχομαι η Άρσεναλ να τα καταφέρει καλά στην άμυνα αυτή τη χρονιά.

Το πρώτο μου βήμα εκτός Ελλάδας ήταν η Ιταλία και η Μίλαν. Ο Μαλντίνι ήταν μεγάλος παίκτης. Έπαιξα μαζί με τον Νέστα, ο οποίος ήταν μεγάλο σχολείο για εμένα. Έπαιξα επίσης με τον Τιάγκο Σίλβα, παίκτες από τους οποίους έχω μάθει πολλά και τώρα είμαι έτοιμος να δείξω.

Τα 30 είναι η καλύτερη ηλικία για έναν αμυντικό. Για τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια, θέλω να δώσω τα πάντα για την Άρσεναλ. Με τη Μπορούσια, τη Μίλαν, τη Τζένοα, εδώ και δέκα χρόνια έχω εμπειρία εκτός Ελλάδας».