Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
412412

Δεν προχωρά η πώληση του Γουέμπλεϊ

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας έκανε γνωστό ότι το σχέδιο για την πώληση του σταδίου Γουέμπλεϊ δεν θα προχωρήσει, αφού ο υποψήφιος Αμερικανός πακιστανικής καταγωγής αγοραστής Σαχίντ Καν απέσυρε την προσφορά του.

«Σε μια πρόσφατη συνάντηση με τον κ. Καν, μας είπε ότι χωρίς την ισχυρή υποστήριξη από το άθλημα, η προσφορά του θεωρείται πιο διχαστική απ΄ ό,τι αναμενόταν και αποφάσισε να αποσύρει την πρότασή του», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ομοσπονδίας (FA) Μάρτιν Γκλεν.

Αιτία της απόσυρσης της προσφοράς των 600 εκατομμυρίων λιρών που είχε καταθέσει ο Καν, είναι ότι δεν υπάρχει ομόφωνη απόφαση μεταξύ των μελών της διοίκησης της βρετανικής ομοσπονδίας. Αντίθετα, η πρόταση πώλησης φαίνεται ότι υποστηρίχθηκε από μια μικρή μειοψηφία του Δ.Σ.

Ο δισεκατομμυριούχος είχε κάνει την προσφορά του τον Απρίλιο και η ομοσπονδία προγραμμάτιζε με τα χρήματα να επενδύσει σε εγκαταστάσεις και γενικά την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Η πρόταση πώλησης είχε συζητηθεί από το συμβούλιο της FA και η οριστική ψηφοφορία θα πραγματοποιείτο στις 24 Οκτωβρίου.

«Αυτή τη στιγμή, μετά το συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας, φαίνεται ότι δεν υπάρχει οριστική εντολή να πουληθεί το Γουέμπλεϊ και η πρόταση που έκανα θα κερδίσει τη στήριξη μίας περιορισμένης πλειοψηφίας του Συμβουλίου της FA», δήλωσε ο Καν και πρόσθεσε: «Πρόθεσή μου ήταν ότι η αγορά θα πρέπει να γίνει με τρόπο που να ενισχύει το αγγλικό ποδόσφαιρο και να φέρνει τους ανθρώπους ενωμένους αντί να τους χωρίζει».

Όπως τόνισε, υπήρξε αντιπαράθεση για την πώληση του γηπέδου μεταξύ των μελών της ομοσπονδίας, με ορισμένους να είναι επιφυλακτικοί με την απώλεια ιδιοκτησίας του εθνικού σταδίου και άλλους να αμφιβάλλουν για τις μελλοντικές επενδύσεις στο άθλημα.

«Δυστυχώς, στο σημείο που είμαστε σήμερα, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η έκβαση της ψηφοφορίας την επόμενη εβδομάδα θα απέχει πολύ από την έκφραση της ευρείας υποστήριξης που προτιμά να έχει ο πρόεδρος της FA για την πώληση του σταδίου. Έτσι, αποσύρω με σεβασμό την προσφορά μου για την αγορά του σταδίου Γουέμπλεϊ», τόνισε ο Καν, αφήνοντας όμως την πόρτα ανοικτή για το μέλλον:

«Δεν μπορώ να αποκλείσω την επανεξέταση της πρότασης σε άλλο χρονικό διάστημα, όταν ίσως η οικογένεια της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας θα έχει κοινές απόψεις για την πώληση του Γουέμπλεϊ. Αναγνωρίζω το πάθος που πολλοί άνθρωποι έχουν για το Γουέμπλεϊ και τι σημαίνει για το αγγλικό ποδόσφαιρο».