Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μόλις χθες έμαθε πως δεν υπολογίζεται ο Ντε Ρόσι - «Δεν με θεωρούσαν πλέον ποδοσφαιριστή»

Μόλις χθες έμαθε πως δεν υπολογίζεται ο Ντε Ρόσι - «Δεν με θεωρούσαν πλέον ποδοσφαιριστή»

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι θα αποτελέσει παρελθόν από τη Ρόμα στο τέλος της σεζόν και ο ίδιος ενημερώθηκε για την απόφαση της διοίκησης να μην του προσφέρει νέο συμβόλαιο μόλις χθες, όπως έκανε γνωστό ο εκτελεστικός διευθυντής του κλαμπ, Γκουίντο Φιένγκα. 

«Χθες συναντηθήκαμε και τον ενημέρωσα για την απόφασή μας να μην του ανανεώσουμε το συμβόλαιο. Του ζήτησα συγγνώμη που δεν είχαμε μιλήσει γι’ αυτό νωρίτερα και του εξήγησα πως το κλαμπ δεν μπορεί πλέον να τον υπολογίζει σαν παίκτη, αλλά τον θέλουμε να μας βοηθήσει στην ανάπτυξη της ομάδας. Μιλήσαμε για αρκετή ώρα και του είπα πως θα ήθελα να μείνει στην ομάδα, σε ρόλο που θα αποφασιστεί. Ίσως και εγωιστικά από την πλευρά μου, ήλπιζα και ακόμη ελπίζω πως θα αποδεχτεί την ιδέα και θα τον έχω δίπλα μου. Θα ήθελα να συνεργαστώ με κάποιον σαν εκείνο. Η διοίκηση αντιλήφθηκε πως πρέπει να διορθώσει τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος. Ξέρουμε τι λάθη έχουμε κάνει και είμαστε στο στάδιο της αυτοκριτικής. Είμαι βέβαιος πως ο Ντανιέλε θα επιστρέψει στην ομάδα όταν κρίνει ο ίδιος. Η πρότασή μας είναι ανοιχτή», τόνισε.

Ο ηγέτης που έμεινε μόνος μετά τον Φραντσέσκο Τότι, αποχωρεί έπειτα από 19 χρόνια από την αγαπημένη του ομάδα, κλείνοντας το κεφάλαιο και αφήνοντας τη Ρόμα να πορευθεί πλέον μόνη. Βασικά, μόνη εντός γηπέδου, αφού όπως είπε «θέλω πολύ πλέον να βρίσκομαι στην εξέδρα με μια μπύρα στο χέρι και να πανηγυρίζω με τους κολλητούς μου. Εξάλλου, ως παιδί, έμαθα να αγαπάω την πόλη και την ομάδα και τώρα θα ζητήσω εγώ από τον κόσμο να παραμείνει κοντά στους ποδοσφαιριστές».

Το θέμα είναι πως η διοίκηση των «τζιαλορόσι» του έκανε πρόταση να παραμείνει στον σύλλογο με την ολοκλήρωση του συμβολαίου του, αλλά όχι ως ενεργό μέλος του ρόστερ. «Από τη στιγμή που αισθάνομαι ακόμα ποδοσφαιριστής και θέλαμε διαφορετικά πράγματα, ευχαρίστησα την ομάδα και αρνήθηκα την πρόταση. Καταλαβαίνω απόλυτα την στάση του συλλόγου απέναντί μου λόγω και τη ηλικίας μου... Δεν είμαι χαρούμενος, αλλά δεν κρατάω κακία στη διοίκηση. Ήταν μια απόφαση την οποία αποδέχθηκα» είπε.