Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αραγονές

Οι οπαδοί της Ατλέτικο μαζεύουν χρήματα για το άγαλμα του Αραγονές

Την περασμένη Δευτέρα ο σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της Ατλέτικο Μαδρίτης γνωστοποίησε την πρόθεσή του να χτιστεί ένα άγαλμα έξω από το “Wanda Metropolitano” στη μνήμη του Λουίς Αραγονές.

 Η πρόθεση των “Frente” είναι να συγκεντρώσουν αρκετά χρήματα, μέσω crowdfunding, για να επιτύχουν την πραγμάτωση του στόχους τους και να το δωρίσουν στον σύλλογο της Μαδρίτης «έτσι ώστε να του δώσει μια θέση σε ένα σημείο του Metropolitano και να γίνει ένας τόπος λατρείας και αξιοθέατο για όλους τους αθλητές».

Τα μέλη του συνδέσμου ήρθαν σε επαφή με την οικογένεια του Λουίς Αραγονές για να ζητήσουν την άδειά τους και υπογράμμισαν ότι η απάντησή τους «ήταν συναρπαστική, καθώς δεν έδωσαν μόνο μια καταφατική απάντηση, μας έδειξαν μια ταπεινοφροσύνη που μας έκανε να στηρίξουμε την ιδέα στο 200%»

Κάθε οπαδός της ομάδας μπορεί να είναι μέρος αυτού του ιστορικού γλυπτού με δωρεά 15 ευρώ. Αν παραμείνουν χρήματα, θα δοθούν στο Ίδρυμα Atlético de Madrid. Περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι κατάφεραν να ξεπεράσουν το ποσό των 20.000 ευρώ, που είναι το 16% του ποσού που απαιτείται.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη ανταμοιβή μέχρι στιγμής ήταν η υποστήριξη πολλών θρύλων της ομάδας. Από τον Φερνάντο Τόρες στον Μπούργκος, τον Φούτρε και τον Ντιέγκο Γκοντίν, μέχρι παίκτες της δεύτερης ομάδας.