Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σοκάρει η εισαγγελέας για Αναγνωστόπουλο

Σοκάρει η εισαγγελέας για Αναγνωστόπουλο

«Τα τραύματα που άφησε στα θύματά του είναι βαθιά. Το πρόσωπο της Καρολάιν θα στοιχειώνει τη ζωή του». Με αυτά τα ανατριχιαστικά λόγια για τον κατηγορούμενο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, μίλησε η εισαγγελέας Ευγενία Σταθουλοπούλου στην αγόρευσή της στη δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, ζητώντας παράλληλα από το δικαστήριο να κρίνει ένοχο τον 33χρονο πιλότο, όπως ακριβώς κατηγορείται, αλλά και να απορριφθεί ο ισχυρισμός του ότι τέλεσε την ανθρωποκτονία με πρόθεση σε κατάσταση βρασμού.

«Όλη αυτή η υπόθεση ενέχει τα στοιχεία της τραγωδίας. Σίγουρα θα αποδοθεί Δικαιοσύνη. Αλλά δεν θα υπάρξει ηθική δικαίωση για τα θύματα που ζουν. Για το παιδί κυρίως και την μητέρα της Καρολάιν. Τα τραύματα είναι βαθιά. Το πρόσωπο της Καρολάιν θα στοιχειώνει τη ζωή του», είπε η εισαγγελέας για τον κατηγορούμενο και συνέχισε: «Αν ένας άνθρωπος καταλάβαινε το βάρος του τι έχει διαπράξει, θα σιωπούσε και θα αναλάμβανε την ευθύνη. Ζήτησε συγγνώμη. Εγώ θα πω ότι η ανθρωποκτονία με πρόθεση υπερβαίνει τα όρια της Δικαιοσύνης. Τώρα είναι αντιμέτωπος με τον Θεό, από τον οποίο ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη».

Ακόμη, η κ. Σταθουλοπούλου, αναφέρθηκε στη δολοφονία του σκυλιού της οικογένειάς του, ώστε να συγκαλύψει το έγκλημά του και να φανεί ότι αδίστακτοι ληστές μπήκαν στο σπίτι και σκότωσαν την Καρολάιν. Η εισαγγελέας είπε: «Ο κατηγορούμενος οργανώθηκε ταχύτατα και σκότωσε το σκυλί με αδιανόητη σκληρότητα. Το ζώο βασανίστηκε, όπως και η κοπέλα. Φάνηκε η προσπάθειά του να σωθεί χωρίς να τα καταφέρει. Ήταν κάτι σημαντικό για την Κάρολαιν. Όσο κι αν λέει ότι αγαπούσε το ζώο, όπως η Κάρολαιν, αυτό δεν μπορεί να γίνει πιστευτό. Ήταν ένα από τα ζητήματα που τον πρόδωσαν. Κανείς ληστής δεν χάνει χρόνο για να σκοτώσει έτσι τελετουργικά το σκυλί. Το κρέμασμα παραπέμπει είτε σε μαφία -εγώ αυτό σκέφτηκα αρχικά όταν τα έβλεπα στην τηλεόραση- είτε στον ίδιο. Δεν υπήρχε τρίτη λύση. Μας είπε πόσο αγαπούσε τα ζώα και το κρέμασε έτσι, είναι ακραίος κυνισμός ή σχάση προσωπικότητας; Ένας ψυχίατρος θα μπορούσε να μας πει».

Συνεχίζοντας, η εισαγγελέας ανέφερε: «Ο κατηγορούμενος κατέθεσε αρχικά ψευδώς το συνέβη μέσα στο σπίτι. Αν και από μάρτυρας άλλαξε στη συνέχεια ιδιότητα και έγινε ύποπτος. Ο δράστης προσπαθούσε να επιτύχει τη συγκάλυψη των εγκλημάτων του. Ο στόχος του ήταν η παραπλάνηση των διωκτικών αρχών. Κέρδισε 37 ημέρες. Αν υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό σε όλα τα εγκλήματα είναι ότι ο κατηγορούμενος υποτιμά τη νοημοσύνη των άλλων. Έφτιαξε ένα σκηνικό, άσκησε ασυλλόγιστη και υπέρμετρη βία, προσπαθώντας να μας πείσει ότι οι άγριοι ληστές προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο στο θύμα, επειδή αντιστάθηκε ενώ τους είχε δώσει χρήματα».

Τέλος, για την κατάθεση της συμβούλου ψυχικής υγείας, Ελένης Μυλωνοπούλου, την οποία η υπεράσπιση ζητεί να μη ληφθεί υπόψη από το δικαστήριο, η εισαγγελέας είπε πως η μαρτυρία της περιέχει γεγονότα που και ο ίδιος ο κατηγορούμενος επιβεβαίωσε. «Δεν κατέθεσε επιστημονική άποψη ως ειδική μάρτυρας. Αναφέρθηκε στην επαφή της και ότι είχε αποκομίσει από το ζευγάρι. Η μαρτυρία της θα αξιολογηθεί όπως και οι υπόλοιπες καταθέσεις. Οι δικαστές ακολουθούν τη συνείδησή τους», τόνισε η εισαγγελέας.

Αυτή την ώρα στο δικαστήριο αγορεύουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής. Εντός της ημέρας θα εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου.