Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Έσπασαν ταμεία: Τα δύο προϊόντα που εξαφάνισαν οι Έλληνες μετά τις φονικές πυρκαγιές

Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν αναμφίβολα από τις πιο δύσκολες των τελευταίων ετών. Ο καύσωνας με τις πρωτόγνωρες για Ελλάδα θερμοκρασία και οι καταστροφικές πυρκαγιές δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που έφερε τους πολίτες στα όριά τους. Μέσα στη μαυρίλα των ημερών όμως υπήρξε και μια θετική είδηση. Η αγορά κινήθηκε και δυο προϊόντα έσπασαν ταμεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Ναυτεμπορικής» οι καύσωνες του τελευταίου διαστήματος έχουν δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου ζήτηση σε ηλεκτρικές συσκευές. Μάλιστα παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα και σε «ακριβά» εμπορικά σήματα κλιματιστικών, γεγονός που δείχνει την τάση των καταναλωτών να επενδύσουν σε αξιόπιστες τεχνολογίες προκειμένου να διαχειριστούν καιρικές καταστάσεις που θα έχουν διάρκεια στο μέλλον, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ αυξημένη είναι και η ζήτηση για συσκευές καθαρισμού αέρα. Ειδικά την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε ενισχυμένη αγοραστική κίνηση, τάση που συνδέεται και με τις πρόσφατες πυρκαγιές, που επιβάρυναν την ατμόσφαιρα με αύξηση των αιωρουμένων μικροσωματιδίων στην πρωτεύουσα και άλλες πόλεις.

Οι πωλήσεις και των δυο προϊόντων έφτασαν σε πρωτοφανή ύψη οδηγώντας σε διψήφια ανάπτυξη.