Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Χαρδαλιάς

Χαρδαλιάς: «57 ενεργές φωτιές, δύσκολη η αυριανή μέρα»

Για τις εξελίξεις σχετικά με τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα στην Αττική, την Εύβοια και την Ηλεία μίλησε στην έκτακτη ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι: «Σήμερα είναι ακόμα μία πιο δύσκολη ημέρα, με ακόμη πιο εκτεταμένες πυρκαγιές, τις οποίες προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να αντιμετωπίσουμε».

Συγκεκριμένα είπε: «Σήμερα είχαμε 99 νέες πυρκαγιές, ενώ κληθήκαμε να διαχειριστούμε συνολικά 145 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων παραμένουν ενεργές αυτή τη στιγμή και υπό διαχείριση οι 57».

Οι μετεωρολογικές συνθήκες μοιάζουν με εκείνες στο Μάτι, σχολίασε ο μετεωρολόγος της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, ο υφυπουργός είπε ότι έχουν ανασταλεί οι άδειες του πυροσβεστικού σώματος προκειμένου να είναι όλη στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις φλόγες.

Σχετικά με την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, τόνισε ότι σημειώθηκαν 95 αναζωπυρώσεις, ενώ σήμερα σημειώθηκαν πάνω από 12 και υπήρξε άμεση αντιμετώπιση.

Επίσης, η νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στα Βασιλικά Κτήματα πήρε γρήγορα διαστάσεις και πέρασε την Εθνική Οδό, όπου και ανακόπηκε άμεσα.

Συνολικά επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων και 40 πυροσβέστες από Κύπρο, 150 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα μέχρι το τελευταίο φως.

Επιπλέον, υπάρχει και συνδρομή του στρατού, της αστυνομίας και της περιφέρειας Αττικής.


Για την προστασία και την ετοιμότητα των πολιτών στάλθηκαν 5 μηνύματα από το 112.

Όσον αφορά τα άλλα μέτωπα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως στην Αρχαία Ολυμπία είναι βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς, ωστόσο υπάρχουν πολλές οι αναζωπυρώσεις.

Στη Βόρεια Εύβοια η πυρκαγιά συνεχίζει να εξελίσσεται σε πολύ δύσβατα σημεία.

Ο υφυπουργός επεσήμανε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες, με πιο δύσκολη την αυριανή.