Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πρόστιμα-φόβητρο για το μπλόκο του Πάσχα!

Πρόστιμα-φόβητρο για το μπλόκο του Πάσχα - Σκέψεις για τετραψήφιο νούμερο!

Εισηγήσεις για πρόστιμο που θα ανέρχεται στα 5.000 ευρώ υπάρχουν στους κόλπους της κυβέρνησης για τους παραβάτες της 14ήμερης καραντίνας!

Ήδη για να ταξιδέψει κάποιος στην επαρχία ή στα νησιά θα πρέπει να έχει μαζί του, όπως συμβαίνει και σήμερα στις ανάλογες μετακινήσεις, επίσημα έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι πηγαίνει στη μόνιμη κατοικία του.

Η μόνιμη κατοικία φαίνεται στο Ε1. Υπάρχει και η βεβαίωση μόνιμης κατοικίας που μπορεί κάποιος να τυπώσει από το Taxis.

Μία ακόμη απαγόρευση που συνοδεύει τη μετακίνηση με τις προϋποθέσεις που αναφέραμε είναι ότι γίνεται άπαξ. Δηλαδή δεν υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής.

Η κυβέρνηση ανησυχεί ότι η πιθανή καλοκαιρία και η κόπωση από τον εγκλεισμό μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες συμπεριφορές και ό,τι κατακτήθηκε μέχρι τώρα να τιναχτεί στον αέρα.

Γι’ αυτό και εξετάζεται το πρόστιμο των 150 ευρώ που μπαίνει σήμερα σε έναν παραβάτη που λέει ότι ταξιδεύει προς τη μόνιμη κατοικία του χωρίς τα έγγραφα, να αυξηθεί, ώστε να είναι αποτρεπτικό.

Υπάρχουν εισηγήσεις ακόμη και για 5000 ευρώ, όπως ισχύει δηλαδή για όσους παραβιάζουν την 14ήμερη καραντίνα.

Εξαίρεση μπορεί να υπάρξει μόνο για επαγγελματικές υποχρεώσεις ή για σοβαρό ιατρικό λόγο.

Στην Πολιτική Προστασία ήδη εκφράζεται σχετικό ενδιαφέρον, γι’ αυτό και το χαρτί που θα απαιτείται, θα πρέπει να προέρχεται από επίσημο φορέα, δεν θα είναι δηλαδή απλού γιατρού ιδιώτη.

Καθημερινά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης και άλλοι στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη ενημερώνονται από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για την πορεία του κορονοϊού.

Ο αλγόριθμος με τον οποίο γίνονται οι διάφοροι υπολογισμοί βασίζεται όχι τόσο στον αριθμό των πιθανών κρουσμάτων, αλλά σε δύο αριθμούς που θεωρούνται ιδιαίτερης σημασίας, τους διασωληνωμένους και τους νεκρούς.

Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι τα μέτρα έχουν αποτελέσματα. Αναμενόταν τουλάχιστον διπλάσιος αριθμός ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και πάνω από 100 νεκροί. Χθες ήταν 90 οι διασωληνωμένοι και 50 οι νεκροί.

Η διατήρηση της καμπύλης σε μια επιπέδωση ή το πολύ σε χαμηλές διακυμάνσεις θα είναι μεγάλη επιτυχία. Η προτεραιότητα είναι να αντέξει το σύστημα υγείας.