Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
κορονοϊός

Πήραν την... ανηφόρα τα νούμερα του κορονοϊού και στη Σερβία

Ο κορονοϊός έχει αρχίσει να προκαλεί προβλήματα και στη Σερβία, αφού τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 73 στην χώρα. Πλέον έφτασαν τα 457, ενώ σημειώθηκαν τρεις νέοι θάνατοι εξαιτίας του ιού. Έτσι εφτά άτομα έχουν “φύγει” συνολικά λόγω του κορονοϊού τις τελευταίες μέρες. 
 
Η κυβέρνηση θα εξετάσει τις επόμενες 48 ώρες το ενδεχόμενο να απομονώσει τρεις πόλεις στην Σερβία για να αποτραπεί η διασπορά του ιού στο υπόλοιπο της επικράτειας, ανέφερε η σύμβουλος Τύπου του προέδρου της Δημοκρατίας, Σούζανα Βασίλιεβιτς. Συγκεκριμένα τόνισε ότι πρόκειται για το Βελιγράδι, το Βάλιεβο και την πόλη Νις όπου εμφανίζονται τα περισσότερα κρούσματα.  Ο αποκλεισμός αυτών των πόλεων σημαίνει απαγόρευση εισόδου και εξόδου, από και προς αυτές τις πόλεις.

Στο μεταξύ  ο στρατός ολοκληρώνει την διαμόρφωση του χώρου της Διεθνούς Έκθεσης Βελιγραδίου σε νοσοκομείο για τους προσβληθέντες από τον Covid-19 που παρουσιάζουν ήπια κλινική εικόνα. Στην κεντρική αίθουσα της ΔΕΒ τοποθετήθηκαν 3000 κλίνες που θα χρησιμοποιηθούν στην περίπτωση που υπάρξει κορεσμός στα νοσοκομεία. Ανάλογα διαμορφώνονται εκθεσιακοί χώροι στις πόλεις Νις και Νόβισαντ.