Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σούπερ μάρκετ

Προειδοποίηση από Αυστραλό γιατρό για τον κορονοϊό και τα φρούτα, λαχανικά στα σούπερ μάρκετ

Κάθε επιφάνεια είναι επικίνδυνη όταν μιλάμε για τον κορονοϊό επιβεβαίωσε ένας ιολόγος από την Αυστραλία τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι, αλλά και οι πελάτες των σούπερ μάρκετ πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα φρούτα και τα λαχανικά.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, Τίμοθι Νιούσομ ανέφερε στο “Femail” πως ο ιός μπορεί να «ζήσει» στις περισσότερες επιφάνειες και γι’ αυτό οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να αρκούνται μόνο στην χρήση γαντιών.

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε επιφάνεια μπορεί να είναι ενδεχομένως μολυσμένη. Και όπως και με οποιαδήποτε επιφάνεια, υπάρχει κίνδυνος » εξήγησε ο κ. Νιούσομ. 

Ο γιατρός τόνισε πως δεν υπάρχει λύση, ώστε να γνωρίζουμε αν κάποιο προϊόν είναι μολυσμένο ή όχι από κορονοϊό, αλλά καθετί αγγίζει ο άνθρωπος μπορεί να είναι μολυσμένο.

Παρ’ ότι λοιπόν οι περισσότεροι φοράνε γάντια όταν ψωνίζουν από το σούπερ μάρκετ, ο κύριος Νιούσομ πρότεινε μερικούς ακόμη τρόπους, ώστε να είμαστε σίγουροι πως τα προϊόντα που ψωνίζουμε δεν είναι μολυσμένα.

Το καλύτερο λοιπόν που μπορείτε να κάνετε είναι να πλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά με ζεστό νερό και σαπούνι ή αν δεν γίνεται το πρώτο, έστω με ζεστο νερό.