Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
2

Κορονοϊός: Άλλες δυο εβδομάδες καραντίνα στην Ιταλία

Η απαγόρευση κυκλοφορίας και η διακοπή λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων στην Ιταλία, η οποία κανονικά θα έπρεπε να λήξει στις 3 Απριλίου, θα παραταθεί για τουλάχιστον άλλες δύο εβδομάδες, όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ για τη χώρα που πλήττεται όσο καμία άλλη από τον κορονοϊό.

Αν μετά και την επέκταση της καθολικής καραντίνας για δύο εβδομάδες, έχει σημειωθεί δραστική μείωση κρουσμάτων και μεταδόσεων (δείκτης μεταδοτικότητας χαμηλότερος από ένα) ενδέχεται να ξαναρχίσουν σταδιακά να ανοίγουν μαγαζιά και χώροι εργασίας.

Οι εμπορικές δραστηριότητες στην Ιταλία, στις οποίες η επαφή των πελατών είναι πιο στενή (όπως καφέ και εστιατόρια), αλλά και χώροι όπως θέατρα και κινηματογράφοι, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, αναμένεται να ξανανοίξουν μετά από όλους τους υπόλοιπους.

Για τα σχολεία η ιταλική κυβέρνηση αφήνει να διαρρεύσει ότι θα υπάρξει μεγάλη προσοχή και αυστηρότητα.

Παράλληλα, ενόψει του Καθολικού Πάσχα, το οποίο γιορτάζεται στις 12 Απριλίου, πρόκειται να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι αστυνομίας και καραμπινιέρων στους δρόμους των ιταλικών πόλεων, ώστε να μην αυξηθεί… επικίνδυνα η κυκλοφορία των πολιτών.