Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορονοϊός: Έτσι θα μπει... χρονόμετρο στις μετακινήσεις μας

Κορονοϊός: Έτσι θα μπει... χρονόμετρο στις μετακινήσεις - Φέτος «δεν θα σουβλίσουμε αρνί»

Από χθες έχει κυκλοφορήσει έντονα το σενάριο που θέλει την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο να μπει χρονικό όριο στις μετακινήσεις των πολιτών, προκειμένου να αποφευχθούν οι άσκοπες...

Χθες το επιβεβαίωσε ο Στέλιος Πέτσας και το πρωί της Τετάρτης μίλησε με περισσότερες λεπτομέρειες για το πως μπορεί να γίνει αυτό.

Φιλοξενούμενος στο «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε για το θέμα αυτό...

«Εξετάζουμε σύσφιξη των περιορισμών για τον εξής απλό λόγο. Αξίζουν συγχαρητήρια οι περισσότεροι Έλληνες και οι Ελληνίδες που συμμορφώνονται στα μέτρα που έχουμε αναγκαστεί να πάρουμε, αλλά υπάρχει και ένα μερίδιο του πληθυσμού που κάνει κατάχρηση.

Σκεφτείτε να βάζει κανείς ανά μία ώρα μία από τις αιτίες που έχει το έντυπο για να βγαίνει έξω. Δεν το θέλουμε αυτό. Θέλουμε να βγαίνει μία ή δύο φορές έξω. Να συνδυάζει τις μετακινήσεις του, να αγοράζει τα αγαθά που χρειάζεται, να κάνει την ατομική του άσκηση, αλλά να μην γίνεται κατάχρηση».

Στη συνέχεια είπε ότι υπάρχουν διαβουλεύσεις για το πως θα γίνει αυτό. Για το SMS είναι εύκολο, καθώς φαίνεται από την ώρα αποστολής και παραλαβής της επιβεβαίωσης. Το θέμα είναι το έντυπο, για το οποίο ψάχνουν λύση.

Μάλιστα, όπως άφησε να εννοηθεί, κάθε λόγος εξόδου θα έχει διαφορετικό όριο. Άλλη ώρα θα προβλέπετε για την τροφοδοσία και άλλη για την βόλτα ενός σκύλου.

Φέτος το Πάσχα «δεν θα σουβλίσουμε αρνί»

Μιλώντας για το Πάσχα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι φέτος θα είναι διαφορετικό.

Όπως είπε, θα εξεταστεί σε συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο το ενδεχόμενο να τελεστούν τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι Θείες Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.

Πρόσθεσε ότι φέτος οι πολίτες δεν θα μετακινηθούν στην επαρχία, ενώ δεν απέκλεισε να ληφθούν επιπλέον μέτρα για να εφαρμοστεί η απαγόρευση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο παραδοσιακό σούβλισμα του αρνιού, λέγοντας ότι «φέτος δεν θα σουβλίσουμε αρνί» χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πώς θα εφαρμοστεί η απαγόρευση.

«Αυτό το Πάσχα είναι διαφορετικό, δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα ψήσουμε αρνί στην αυλή, δεν θα πάμε στην Εκκλησία, θα γιορτάσουμε με την πίστη μέσα μας γιατί δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια στιγμιαία επιπολαιότητα να χάσουμε έναν άνθρωπο που αγαπάμε», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Το αρνί θα ψηθεί στον φούρνο

Ερωτηθείς ειδικά για το σούβλισμα του αρνιού, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «θέλουμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό».

«Ας μη γελιόμαστε μεταξύ μας, είναι ένα σημείο (σ.σ. ο χώρος του σουβλίσματος) που μαζεύεται κόσμος», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι φέτος το αρνί θα πρέπει να ψηθεί στο φούρνο.

«Όχι στο σούβλισμα του αρνιού. Φέτος να το ψήσουν στο φούρνο να μην μαζευτούν όπως συνήθως», δήλωσε.