Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Συγκλονίζει η σεναριογράφος Κατερίνα Μαυρίκη: Η μάχη με τον καρκίνο και ο βιασμός της από γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό

Συγκλονίζει η σεναριογράφος Κατερίνα Μαυρίκη: Η μάχη με τον καρκίνο κι ο βιασμός της από γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό

Η Κατερίνα Μαυρίκη αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση. Η σεναριογράφος της σειράς «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» της ΕΡΤ ανοίγει την καρδιά της και μιλάει για τον προσωπικό της Γολγοθά στην Espresso και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Καράλη. 

Ο βιασμός το 2013 από γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό, η ενδοοικογενειακή βία και η μάχη με τον καρκίνο του μαστού

«Έχω κάνει δυο χειρουργεία και ακτινοθεραπείες και τώρα έχω να κάνω ακόμη ένα χειρουργείο. Δυο μήνες πριν διαγνωστώ με καρκίνο είχα κάνει μια φωτογράφιση για μια εταιρία με μαγιό, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο Άλμα Ζωής. Μέχρι τότε δεν είχα ψηλαφίσει ποτέ το στήθος μου και δυο μήνες πριν από το πρώτο lockdown το έκανα. Την ώρα που έπιασα τον καρκίνο ανατρίχιασα και το πιο δύσκολο πράγμα ήταν να το πω στη μητέρα μου. Δεν της το είπα από την αρχή, δεν είχα τα κότσια να της πως από κοντά και το αποκάλυψα στο τηλέφωνο μετά το πρώτο χειρουργείο, γιατί δεν ήθελα να τη στεναχωρήσω» εξομολογείται η Κατερίνα Μαυρίκη.

«Όταν διαγνώστηκα με καρκίνο, με απέλυσαν από την εταιρεία που δούλευα, μια πολυεθνική. Με χαρακτήρισαν ανενεργή και με έδιωξαν από τη δουλειά. Γνώριζαν το πρόβλημα της υγείας μου γιατί έστελνα τις εξετάσεις και τα χαρτιά από τα χειρουργεία που έκανα. Ήταν πολύ μεγάλο το χαστούκι, γιατί χρειαζόμουν χρήματα για τις θεραπείες και είχα μείνει χωρίς δουλειά» αναφέρει η σεναριογράφος.

Το 2013 η Κατερίνα Μαυρίκη βιάστηκε από γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό, κάτι που κρατούσε επτασφράγιστο μυστικό. Ο εγκέφαλος της είχε κλειδώσει το συγκεκριμένο περιστατικό, μη μπορώντας να αντέξει τη βία που έχει δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι τη στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας η καταγγελία μιας κοπέλας που είχε δεχτεί βιασμό από τον ίδιο άνθρωπο.

«Το 2013 έχω υποστεί βιασμό. Επειδή όλα αυτά τα χρόνια μου έχουν συμβεί πάρα πολλά, είχε κλειδώσει το κεφάλι μου και είχε διαγραφεί από τη μνήμη μου. Πολύ πρόσφατα διάβασα την καταγγελία μιας κοπέλας που κατήγγειλε τον συγκεκριμένο άνθρωπο για βιασμό. Ό,τι είχα διαβάσει ήταν ακριβώς ό,τι είχε συμβεί σε μένα. Πήγα και έκανα εμετό οκτώ φορές, έπαθα σοκ!

Το μυαλό μου είχε μπλοκάρει τον βιασμό που είχα υποστεί. Αν η υπόθεση δεν προχωρήσει νομικά και δεν βρεθεί στη φυλακή, θα κάνω επίσημη την καταγγελία μου» εξομολογείται.