Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

Τροπολογία Βασιλειάδη για την επανεκλογή δικαστών στα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ

Η ΕΠΟ έχει συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση για τις 27 Αυγούστου για την εκλογή μελών των δικαιοδοτικών οργάνων και των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων.

Ωστόσο δεν αποκλείεται τελικά να παραμείνουν οι ίδιοι!

Κι αυτό διότι σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα της ανανέωσης της θητείας των νυν τακτικών δικαστών που είναι τώρα στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου καθώς και των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων πέραν από τους καταλόγους που αποστέλλουν στην ομοσπονδία οι αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Μπορούν, δηλαδή, να είναι ξανά υποψήφιοι οι νυν δικαστές και εφόσον επιλεγούν στη ΓΣ της 27ης Αυγούστου να παραμείνουν στο πόστο τους.

«Κατ’ αντιστοιχία ορίζεται ότι η ΕΠΟ επιλέγει τους παραπάνω δικαστικούς – εισαγγελικούς λειτουργούς, όχι μόνο από τους καταλόγους που αποστέλλουν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές αλλά και από τους ήδη υπηρετούντες, των οποίων η θητεία μπορεί να ανανεωθεί ακόμη και αν δεν συμπεριλαμβάνονται στους οικείους καταλόγους» αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο 4326/2015 που είχε ψηφιστεί επί Σταύρου Κοντονή οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί ορίζονται για τριετή θητεία χωρίς δυνατότητα ανανέωσής της. Ο Γιώργος Βασιλειάδης δηλαδή, τροποποιεί το νόμο του προκατόχου του.

Η τροπολογία προβλέπει επίσης ότι οι τακτικοί δικαστές που ορίζονται στα δευτεροβάθμια πειθαρχικά όργανα απαιτείται να έχουν κατά τον αρχικό διορισμό τους βαθμό εφέτη αντί για βαθμό προέδρου πρωτοδικών που ισχύει ως τώρα.