Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκησε η Λετονία, δεύτερη η Εθνική Εφήβων στο όμιλο του Ευρωμπάσκετ

Στην δεύτερη θέση του Α' ομίλου τερμάτισε η Εθνική Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Γιώργου Βλασσόπουλου είχε ρεκόρ 2-1 στη φάση των ομίλων, ωστόσο ολοκλήρωσε την πρώτη φάση ως δεύτερη λόγω της ισοβαθμίας της με την Λετονία.

Η οικοδέσποινα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 επικράτησε της Ιταλίας με το εμφατικό 90-68 και τερμάτισε στην πρώτη θέση, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Εθνικής λόγω της νίκης στο μεταξύ τους παιχνίδι (η Λετονία είχε επικρατήσει με 80-74).

Έτσι, λοιπόν, ο όμιλος της Εθνικής διαμορφώθηκε ως εξής:

1. Λετονία 2-1
2. Ελλάδα 2-1
3. Ιταλία 1-2
4. Κροατία 1-2

Από εκεί και πέρα, η Εθνική Εφήβων περιμένει τον αντίπαλό της στη φάση των «16». Αυτός θα είναι είτε η Τουρκία, είτε η Γαλλία. Η γείτονες ηττήθηκαν από την Ρωσία σε παιχνίδι που διεξήχθη στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής με 56-65 και ολοκλήρωσαν τη φάση των ομίλων με ρεκόρ 1-2.

Το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία θα κρίνει τον αντίπαλο της Εθνικής στον χιαστί αγώνα. Σε περίπτωση που κερδίσει η Γερμανία, τότε η Γαλλία θα τερματίσει στην τρίτη θέση, λόγω της νίκης των τρικολόρ κόντρα στην Τουρκία (78-67). Αν, όμως, η Γαλλία επικρατήσει των Γερμανών, τότε η Τουρκία θα τερματίσει στην τρίτη θέση, καθώς στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων είχε επιβληθεί των πάντσερ με 73-67.