Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
31

Ριζικές αλλαγές στην Εθνική από Αναστασιάδη

Ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδος Άγγελος Αναστασιάδης και ο νέος τεχνικός διευθυντής Άγγελος Μπασινάς, που δεν έχει ανακοινωθεί από την ομοσπονδία, αλλά έχει πιάσει δουλειά το τελευταίο διάστημα, προτίθενται να κάνουν πολλές αλλαγές στην οργάνωση και τη λειτουργία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Εντός της ημέρας θα γίνουν γνωστές οι πρώτες κλήσεις του Αναστασιάδη για τα δύο ματς της γαλανόλευκης κόντρα στη Φινλανδία (15/11) και την Εσθονία (18/11) στο ΟΑΚΑ για το Nations League. Δεδομένες θεωρούνται, πάντως, οι επιστροφές του Δημήτρη Σιόβα και του Ανδρέα Σάμαρη, ενώ την πρώτη του εμφάνιση θα κάνει ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

Από εκεί και πέρα, στο προσκλητήριο της εθνικής ομάδας ίσως υπάρξουν μία-δύο εκπλήξεις, ενώ εκτός αποστολής θα μείνουν οι Ορέστης Καρνέζης, Αλέξανδρος Τζιόλης και Γιώργος Τζαβέλλας, όπως και οι τραυματίες Παναγιώτης Ρέτσος, Κώστας Σταφυλίδης και Τάσος Δώνης.

Αναφορικά με τη στελέχωση του τεχνικού τιμ, ο Άγγελος θα έχει στο πλευρό του τον γυμναστή Λεωνίδα Δημητρακόπουλο και τον προπονητή τερματοφυλάκων Απόστολο Τερζή, με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν στον ΠΑΟΚ. Μοναδική εκκρεμότητα είναι ο βοηθός του 65χρονου τεχνικού και πιθανότατα το θέμα θα κλείσει μετά τους δύο προσεχείς αγώνες.

Συνεπώς, ο Κώστας Τσάνας, ο Φάνης Κατεργιαννάκης και ο Γρηγόρης Μπιζάς δεν θα συνεχίσουν στην Εθνική. Η ΕΠΟ βρίσκεται σε συζητήσεις με τους προαναφερθέντες και όλα είναι ανοικτά, ακόμη και η λύση του συναινετικού «διαζυγίου», με εξαίρεση την περίπτωση του Κατεργιαννάκη, ο οποίος αναμένεται να μετακομίσει στην Εθνική Νέων.

Αλλαγές έγιναν και στο ιατρικό επιτελείο, καθώς ο Αναστασιάδης εισηγήθηκε την πρόσληψη του γιατρού Γιώργου Οικονομίδη, ο οποίος αντικαθιστά τον Οδυσσέα Παξινό, για τον οποίο όλοι στην ομάδα μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια.