Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
142

Νικοπολίδης: «Υπάρχει μέλλον για τα παιδιά των Ελπίδων, μπορούν να πλαισιώσουν την Εθνική Ανδρών»

Η Εθνική Ελπίδων δεν κατάφερε να προκριθεί στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά ο Αντώνης Νικοπολίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσπάθεια και την πορεία της γαλανόλευκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό:

«Το φινάλε δεν ήταν αυτό που περιμέναμε. Θέλαμε να προκριθούμε, τα παιδιά ήθελαν να βρεθούν στα τελικά, αλλά αν δούμε τη γενική εικόνα, θα διαπιστώσουμε ότι είχαμε μια πάρα πολύ καλή πορεία. Χάσαμε την πρόκριση στην ισοβαθμία. Η απόδοση των παιδιών ήταν πολύ καλή, καταφέραμε να δημιουργήσουμε έναν πυρήνα παικτών που ήταν οικογένεια, ενώ 7-8 παιδιά κλήθηκαν στην Εθνική Ανδρών σε αυτό το διάστημα. Πιστεύω ότι αποδείχτηκε πως υπάρχει ταλέντο, υπάρχει συνέχεια και στο μέλλον μπορούν να πλαισιώνουν την Εθνική Ανδρών.

Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Μένει η πικρία ότι δεν τα καταφέραμε, αλλά από την άλλη υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για την παρουσία μας. Δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες μου. Η ομάδα μας ήθελε πάντα να έχει τον έλεγχο, είχαμε ταχύτητα, παίκτες με προσωπικότητα και ικανότητα για ατομικές ενέργειες, αλλά αν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι που μας έλειπε, ήταν η δύναμη στις στατικές φάσεις. Αυτό πληρώσαμε απέναντι στην Αυστρία, μας δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα και δεχτήκαμε δύο γκολ από τέτοιες φάσεις. Θα πρέπει στο μέλλον να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη σημασία σε αυτόν τον τομέα. Θα κρατήσω τη γενική εικόνα όμως, που έχει να κάνει με την πρόοδο της ομάδας και όσα πέτυχε.

Υπάρχει συνεργασία (σ.σ. με τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Ανδρών Άγγελο Αναστασιάδη και τον τεχνικό διευθυντή Άγγελο Μπασινά), υπήρχε και με τον κ. Σκίμπε. Μάλιστα ο κ. Αναστασιάδης και ο Άγγελος Μπασινάς ήρθαν στο ξενοδοχείο που ήμασταν στην Αυστρία για να μιλήσουν στην ομάδα. Ο κ. Αναστασιάδης μαζεύει πληροφορίες για τη γενιά των Ελπίδων που έφυγε, ώστε να είναι έτοιμος για τις μελλοντικές του επιλογές».